Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εφεδρεία και στο ΕΣΥ, παρά τα λεγόμενα του ανυπόστατου Λοβέρδου



Τα πρώτα ειδοποιητήρια για την εργασιακή εφεδρεία στους γιατρούς του ΕΣΥ άρχισαν να φτάνουν, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι «το καθεστώς εφεδρείας δεν αφορά τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων». Ωστόσο, με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έστειλε σε τέσσερις γιατρούς του ΕΣΥ ειδοποιητήρια Αυτοδίκαιης Προσυνταξιοδοτικής Διαθεσιμότητας.

Το έγγραφο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ανακοινώνει στους συγκεκριμένους γιατρούς και διευθυντές του θεραπευτηρίου αλλά και του Κέντρου Υγείας Σουφλίου: «Τίθεσθε σε Προσυνταξιοδοτική Διαθεσιμότητα από την υπηρεσία με την παρέλευση ενός μηνός έως την 27 Νοεμβρίου 2011». Μάλιστα, η διοίκηση ενημερώνει τους παραλήπτες του εγγράφου ότι, εάν θεωρούν ότι συντρέχει λόγος εξαίρεσής τους, μπορούν να υποβάλλουν στο Τμήμα Προσωπικού του νοσοκομείου αίτηση εξαίρεσης έως τις 20 Νοεμβρίου, επισυνάπτοντας και όλα τα δικαιολογητικά, ή υπεύθυνη δήλωση έως τις 25 Νοεμβρίου ότι θα τα υποβάλουν.

Το συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε λόγο για ανυπόστατα δημοσιευματα, όταν η «δημοκρατία» σε ρεπορτάζ της ανέφερε ότι έρχεται η εργασιακή εφεδρεία και στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Αφορμή για το ρεπορτάζ άλλωστε ήταν οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που αφορούσαν τους «6.500-7.000 γιατρούς που περισσεύουν μετά τις συγχωνεύσεις και τις αλλαγές στους οργανισμούς των νοσοκομείων»!

«Δυστυχώς, μέσα σε αυτήν την πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία, προφανώς για πολιτικούς σκοπούς, να διακινήσουν φήμες ότι δήθεν ζητήσαμε για την εργασιακή εφεδρεία να μπουν γιατροί από τα νοσοκομεία. Είναι απολύτως ψευδές αυτό, το διαψεύδω» έλεγε ο κ. Λοβέρδος στις 26 Σεπτεμβρίου. Ομως το ρεπορτάζ τελικά επαληθεύτηκε. Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.


Ρ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου