Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μεθοδεύουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Share

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου  αποκάλυψε επίσης μέρος της συζήτησης που είχε χθες Τετάρτη στις Κάννες με την Άνγκελα Μέρκελ, το Νικολά Σαρκοζί, την Κριστίν Λαγκάρντ, το νέο πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, το Ζοζέ Μπαρόζο και το Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ.
“Όπως ειπώθηκε από κάποιον μέσα στη συνάντηση”, είπε  ο κ. Παπανδρέου “«άμα φύγετε από το ευρώ θα φύγετε για δέκα χρόνια και μετά να το ξανασυζητήσουμε»”!

Η διασφάλιση της σταθερότητας στη Ευρωζώνη είναι σημαντικότερη από την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όπως μεταδίδει το Reuters.
Mε πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους η λαϊκίστικη εφημερίδα «Bild Zeitung» κάλεσε επίσης χθες την καγκελάριο Μέρκελ να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στη Γερμανία προκειμένου να σταματήσει η χορήγηση δανείων στην Ελλάδα και να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Τίτλος: «Κυρία Μέρκελ, θέλουμε κι εμείς ένα δημοψήφισμα! Αφαιρέστε το ευρώ από τους Έλληνες».
Όλη αυτή η υπόθεση σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θυμίζει τελικά την ιστορία με το βοσκόπουλο που φωνάζει ψέματα ότι έρχεται ο λύκος και όταν αυτός έρχεται πραγματικά και τρώει τα πρόβατα, κανείς δεν τον πιστεύει.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι, μας προειδοποίησαν αρκετές φορές ότι θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη. Άλλες φορές το έκαναν για να φοβηθούμε, άλλες εκβιαστικά κι άλλες μπας και η κυβέρνηση ξυπνήσει από το λήθαργο.
Φαίνεται όμως ότι εδώ και μήνες Μέρκελ και Σαρκοζί προετοίμαζαν το έδαφος για να πετάξουν την Ελλάδα έξω από το ευρωπαϊκό κλαμπ. Ενίσχυαν τις άμυνές τους σε περίπτωση αποβολής μιας χώρας μέλους και τώρα, έχοντας μπροστά τους έναν αδύναμο πρωθυπουργό έβαλαν το πιστόλι στο τραπέζι. Μεθόδευσαν και συνεχίζουν να μεθοδεύουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη χωρίς αυτοί να υποστούν καμιά ζημιά.
Η αποκάλυψη από τον Γ. Παπανδρέου, μέρους των συζητήσεων στις Κάννες, επιβεβαίωσε το σχέδιο αποβολής μας. Είπε μάλιστα ότι αν βγαίναμε από μόνοι μας από το ευρώ θα μπορούσαμε να ξανασυζητήσουμε μετά από δέκα χρόνια νέα σύνδεσή μας με την Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός, έχοντας φάει την κρυάδα των Καννών, ήρθε στην Αθήνα και μας προειδοποίησε όλους μας (και τους βουλευτές του και το λαό) ότι αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ή αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία των Βρυξελλών, θα βγούμε από την ευρωζώνη.
Η φαεινή ιδέα του να ζητήσει δημοψήφισμα και μάλιστα ανοίγοντας το θέμα ευρώ ή όχι, άνοιξε και τον ασκό του Αιόλου. Οι Ευρωπαίοι δυστυχώς ετοιμάζονται να μας μετατρέψουν σε… Αλβανία. Και δυστυχώς έχουν και στην Ελλάδα υποστηρικτές της αποβολής της χώρας από την ΕΕ.
Τι κατάλαβε ο Γ. Παπανδρέου από τη μεθόδευση αυτή; Απολύτως τίποτε. Συνεχίζει να μιλά για επιτυχίες, για θυσία του ΠΑΣΟΚ, για μεγάλα κατορθώματα.
Μάλιστα, επιμένει ότι κατάφερε να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Αυτό έχει καταλάβει, ότι δεν χρεοκοπήσαμε; Μάλλον δε θα πάρει χαμπάρι και ότι θα βγούμε από το ευρώ ενώ αυτός θα συνεχίζει να μιλά για περήφανη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου