Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο και τον …Σαμαρά

Τελικά τι ήταν όλο αυτό το πυροτέχνημα με το δημοψήφισμα που πήρε πίσω ο Γ. Παπανδρέου. Ήταν πράγματι μια προσπάθεια να εκβιάσει τον ελληνικό λαό, μια κίνηση να διασωθεί ο ίδιος ή μια παγίδα προκειμένου να υφαρπάξει την συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά.
Κάποιοι θα πουν και τα τρία και ίσως έτσι είναι. Αν όμως πρόκειται μόνο για το τρίτο τότε έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική απάτη ολκής, χωρίς ηθική που όμως είναι καταδικασμένη να αποτύχει διότι ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι αφελής.Ο Γ. Παπανδρέου, στριμωγμένος στη γωνία είπε στο υπουργικό ότι μίλησε για δημοψήφισμα προκειμένου να συρθεί η ΝΔ σε λογική συναίνεσης και συμφωνίας για την ψήφιση της σύμβασης.
Πιο αποκαλυπτικός όμως ήταν ο Γάλλος πρόεδρος, Ν. Σαρκοζί ο οποίος είπε αφού χαρακτήρισε «θαρραλέες» τις  δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την στήριξη των συμφωνηθέντων στις 26/27 Οκτωβρίου:
«Το δημοψήφισμα, είπε ο Γάλλος πρόεδρος, δεν ήταν μέσο αλλά ένα εργαλείο προς ένα σκοπό. Όταν η αντιπολίτευση παρείχε τη στήριξη της, κατέστησε το δημοψήφισμα λιγότερο χρήσιμο μέσο».
Δηλαδή για να καταλάβουμε, Μέρκελ, Σαρκοζί και Παπανδρέου έστησαν αυτό το σκηνικό στις Κάννες για να αναγκάσουν τη ΝΔ να συμφωνήσει; Το ερώτημα χρήζει απαντήσεως.
Αλλά από την άλλη, τι νόημα είχε να διαλυθούν τα πάντα για 24 ώρες προκειμένου να βρεθεί ένα πεδίο συνεννόησης η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση;
Και αυτό να γίνει, είναι τόσο χαώδεις οι διαφορές μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά που αυτοστιγμεί ο τελευταίος θα ακολουθούσε αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό. Την προσπάθεια για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που είναι στα σκαριά.
Άρα, λοιπόν, ακόμη κι αν μιλάμε για μια πολιτική απάτη για ύπουλη υφαρπαγή της συναίνεσης, ο πρωθυπουργός λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, τον ελληνικό λαό. Αυτός αποφασίζει για το τι θα γίνει και έχει ήδη αποφασίσει να πετάξει στον γκρεμό το ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσει μπροστά.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου