Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Άλλα του λένε, άλλα καταλαβαίνει ο ΓΑΠ


Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Γ. Παπανδρέου στη δευτερολογία του για το θέμα του νέου κυβερνητικού σχήματος που θα οδηγήσει τη χώρα από εδώ και πέρα. Η σύγκρουση με την Άννα Διαμαντοπούλου σε ζωντανή μετάδοση και αργότερα με άλλους υπουργούς τον ανάγκασε να πει ότι άμεσα θα γίνει η συζήτηση για μια άλλη κυβέρνηση – μια κυβέρνηση δηλαδή που δεν θα είναι δική του.

Αντί όμως να βρει το σθένος να παραιτηθεί, να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει την 6η δόση, επέμεινε στην ψήφο εμπιστοσύνης και μετά βλέπουμε. Και μόνο ως προφάσεις εν αμαρτίες είναι όσα είπε ότι δεν πρέπει να μένει η χώρα ακυβέρνητη.
Μάταια ο Α. Σαμαράς επαναλάμβανε στη Βουλή ότι αυτό που είπε στον Γ. Παπανδρέου δεν ήταν να «συνδιαμορφώσουν» από κοινού τα νέα μέτρα αλλά να φύγει, άμεσα, να παραιτηθεί. Μάταια εξηγούσε όλη την ώρα πως αυτό που είπε, η πρότασή του δηλαδή, ήταν η συγκρότηση προσωρινή κυβέρνησης χωρίς στελέχη της ΝΔ, που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές και δε ζήτησε ούτε συγκυβέρνηση, ούτε οικουμενική κυβέρνηση.
Το κακό είναι ότι ούτε ο ευφυής (!) Βενιζέλος το κατάλαβε και εξέφρασε την έκπληξή του που δήθεν άλλαξε ο Α. Σαμαράς την μεσημεριανή συναινετική του διάθεση…(;)
Ο δε Παπανδρέου όχι μόνο χαιρέτησε τη συναινετική (;) διάθεση από πλευράς Σαμαρά (!), αλλά χαιρέτησε και την έναρξη (;)των συζητήσεων με τη Νέα Δημοκρατία (!!).
Και βέβαια σε όλων ήρθε στο μυαλό το σχόλιο της Βάσως Παπανδρέου ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καθώς ακόμα να αντιληφθεί πως η Ελληνική κοινωνία θέλει να φύγει…!
Ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα της εξουσίας, δεν είναι γαντζωμένος στην εξουσία…
Προς στιγμήν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, νόμισαν ότι αυτό σημαίνει πως παραιτείται και τον καταχειροκρότησαν….
Έπρεπε να ανέβει στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας για να τους πεί ότι αυτό λέγεται στην πολιτική γλώσσα «ελιγμός» διότι όπως είπε, έτσι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει, ώστε αύριο να καταφέρει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης…!
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το κατάλαβαν και αποχωρούσαν κατά ομάδες από την αίθουσα…
Βασικό πολιτικό επιχείρημα του Γ. Παπανδρέου σε όλες τις ομιλίες του ήταν ότι πάλεψε (!) για να βάλει τη χώρα στο ταμείο ευρωπαϊκής στήριξης και το επίτευγμα του μεγαλύτερου πακέτου (δανειακής) στήριξης που εξασφάλισε (!) για την Ελλάδα.
Άραγε, δεν αντελήφθη τι εννοούσε ο βουλευτής του ο Κ. Καρτάλης: «Πανηγυρίζουμε γιατί η χώρα πήρε το μεγαλύτερο δάνειο ενώ πρέπει να απολογούμαστε…»;
Που να το ακούσει, αφού όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας (επειδή αποχώρησε ο Παπανδρέου μόλις ανέβηκε στο βήμα) «εδώ δεν κάθισε να ακούσει τους βουλευτές του στην κοινοβουλευτική του ομάδα…»
Επέμεινε πως το δημοψήφισμα ήταν η καλύτερη λύση ως απάντηση στους ξένους επικριτές μας και εξέφρασε την απορία του, γιατί τα άλλα κόμματα τον κατήγγειλαν για εκβιασμό….!
Στο τελευταίο δεν του απάντησε κανείς. Τον άφησαν να ζει με την απορία…
 Η Γ. Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε «να διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση»
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε Α. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου να σώσουν την Ελλάδα…
Να σημειωθεί ότι στην αυριανή ονομαστική ψηφοφορία (τα μεσάνυχτα) η Νέα Δημοκρατία θα παραστεί και θα (κατα)ψηφίσει, διότι η καταμέτρηση γίνεται επί των παρόντων, άρα θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να αναζητήσει τουλάχιστον 151 ψήφους. Κάτι δύσκολο (νομίζουμε), αν αναλογιστεί κανείς τις αντιδράσεις ήδη που εκφράστηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας…
Και να κλείσουμε με το καλύτερο. Ο Γιώργος ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων (τέτοιο θράσος) τους κάλεσε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης γιατί λέτε; Για να οδηγήσει τη χώρα να πάει μπροστά !!!
Καληνύχτα σας…
 Αntiκοινοβουλευτικός
Υ.Γ. Ο Παπακωνσταντίνου τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, η οποία θα αποτελείται από πολιτικά πρόσωπα. Αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή» του ΠΑΣΟΚ, που την έθεσε ο Κακλαμάνης στην κοινοβουλευτική ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου