Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ανοίχτε τα τρελάδικα…!

Λοιπόν μάγκες, τα πράγματα πλέον, αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Μπορεί πριν αρκετά χρόνια, η πρώτη σύζυγος του Γ. Παπανδρέου να τα είπε για το τι σόι άνθρωπος είναι ο πρώην πρωθυπουργός αλλά οι περισσότεροι την περάσανε για τρελή, αδικημένη σύζυγο και την πήραν στο ψιλό. Τι είχε πει η Ε. Ζησημίδου στον Δ. Μπότσαρη και εν συνεχεία όλες οι εκμυστηρεύσεις της αποτυπώθηκαν σε βιβλίο απ’ τον ίδιο. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, η κα Ζησημίδου για τον πρώην σύζυγό της και πρώην πρωθυπουργό μας, είχε πει πως είναι ψυχάκιας και σχιζοφρενής…!
Η αλήθεια είναι πως κάτι είχαμε ψυλλιαστεί, όμως, η χθεσινή αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, το λιγότερο που βρίσκω να πω, μας δημιουργεί πλέον την αίσθηση, πως η γυναίκα αυτή, ούτε τρελή είναι, πολύ περισσότερο δε, δεν διακατέχεται από κάποια ταπεινά ένστικτα γυναικείας εκδικητικότητας.

Πως αλλιώς λοιπόν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον άνθρωπο τον οποίο απ’ την μία πανηγυρίζει διότι μας έσωσε γι’ άλλη μια φορά, τα τελευταία δύο χρόνια κι απ’ την άλλη, με την πρόθεσή του να σύρει την χώρα σε δημοψήφισμα, θέτει πλέον υπό αμφισβήτηση την θέση της, τόσο στη ζώνη του ευρώ, πολύ περισσότερο δε, στους κόλπους της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Αδυνατώ να γράψω κάτι παραπάνω. Κάθομαι απλά και παρακολουθώ αμήχανα που το πάει ο τύπος… Παράλληλα, σιγοτραγουδάω ένα παλιό – αγαπημένο τραγουδάκι της Ε. Βιτάλη, που πάει κάπως έτσι:

Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω,
την τρέλα πια των γνωστικών
δε γίνεται ν’ αντέξω.

Βαρέθηκα, κουράστηκα και πόνεσα,
τα νιάτα μου στη λογική τα ξόδεψα.
Βαρέθηκα, κουράστηκα κι αηδίασα,
τα νιάτα μου στη λογική θυσίασα.

Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω,
να δω αν είναι πιο τρελοί
οι μέσα απ’ τους απ’ έξω.

Ο Παπανδρέου ΛΟΙΠΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη»! Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό λαό. Έχει την εντύπωση θαρρώ, ότι η οικονομία της χώρας και η κοινωνία, είναι μια παρτίδα ζάρια, σε καμιά κακόφημη μπαρμπουτιέρα! Δεν θα γράψω σήμερα κάτι για δοσίλογους και προδότες, διότι καραδοκεί ο Χρυσοχοϊδης! Ελπίζω μόνο, να μην φτάσουμε στο σημείο κάποια μέρα και φτάσουν εν γνώσει μας στοιχεία και αποδείξεις, που θα δικαιώνουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Τέλοσπάντων… Υπομονή και ψυχραιμία συστήνω, διότι ο κενό και η παρέα του, έχουν βαλθεί να μας παλαβώσουν εντελώς. Δεν πιστεύω όμως ότι θα καταφέρουν κάτι… Για κάντε λίγο ησυχία… σσσς… κάτι ακούω!!! Όχι, δεν είναι ελικόπτερα…! Κάποιοι τύποι τραγουδάνε…! Ο ένας… Ναι! Είναι ο Γιώργος! Βρε! Μπορεί να μην ξέρει να μιλάει ελληνικά χωρίς να ρίχνει κλεφτές ματιές στο i_pad του, όμως, το ρεμπέτικο, το ξηγιέται περίφημα!!! Λοιπόν, μάγκες ακούστε, έχει πιάσει και τραγουδάει ο αγαπημένος μας … ακούω γύρω μου φωνές, ένα παλιό ρεμπέτικο της Μαριώς!!! Κάτι για πράσινο μύλο λέει και πάει κάπως έτσι…:

Μες στον πράσινο το μύλο
μου τα παίρναν ταχτικά
μα τους τα 'χω πάρει πίσω
από μια καλή ζαριά ] 2x

Μάγκες-μου, βάλτε
μπρος πίσω πάτε
να σας τα πάρω
για να ρεφάρω.

Μου τα παίρναν και γυρνούσα
με τα ποδιά απ' τις Συκιές
και δεν είχα να γουστάρω
στα μπουζούκια δυο πενιές ] 2x

Μάγκες μου βάλτε
μπρος πίσω πάτε...

Έχω μια μεγάλη ρέντα
κι όλ' οι μάγκες απορούν
και στη τσόχα καραγκιόζη
ψάχνουν άδικα να βρουν

Άλα του Γιωργάκη καραμπουζουκλή! Τρέλανέ τους όλους! Τίποτα αγόρι μου, μην ανησυχείς! Τι με κοιτάς σαστισμένος; Α, τα παιδιά…; Τίποτα… Καλοί φίλοι είναι…! Ήρθαν να σε πάρουν να σε πάνε σ’ ένα μέρος που όλοι θα πιστεύουν και κυρίως θα συμφωνούν με όλα όσα λες! Γιατί φοράνε άσπρα…; Είναι το χρώμα της αθωότητας, γι’ αυτό!

Άντε Γιώργη, στο καλό…!
Νίκος Ναούμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου