Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το αντικυβερνητικό γλέντι άρχισε

Ο Παπανδρέου βρήκε ένα τέχνασμα να ανεβάσει με πλασματικό τρόπο τα εκλογικά ποσοστά του από 15%, στο δημοψηφισματικό επίπεδο του 35%. Όμως μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα η χώρα θα έχει διαλυθεί. Ήδη οι ευρωπαίοι, από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις προθέσεις του, έβγαλαν δόντια. Για να βγούμε από την πολιτική κρίση, που μας οδηγεί στην οικονομική διάλυση, υπάρχουν δύο πιθανές λύσεις
α) να βρεθούν μερικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Είναι προτιμότερο να εισπράξει ο Παπανδρέου 5-10 όχι την ερχομένη Παρασκευή και να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στο Νοέμβριο, παρά να διαλυθούμε ως χώρα, συρόμενοι σε ένα δημοψήφισμα τον προσεχή Ιανουάριο, όπου τα όχι θα είναι τόσο ηχηρά, που θα προκαλέσουν πανικό. β) να παραιτηθούν βουλευτές από την μείζονα ἤ ελάσσονα αντιπολίτευση και να οδηγηθούμε σε εκλογές, έντιμα, απλά και ωραία.
Αν δεν συμβούν αυτά, είναι βέβαιο ότι και από το ευρώ θα μας αναγκάσουν φύγουμε και αρκετοί από τους πρωταιτίους, παρέα με τους συνεργούς τους, θα έχουν κακά ξεμπερδέματα.
Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν οι εκλογές, ο Κορυδαλλός, το Γουδί…
Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου