Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πού μας πάει ο μεταβατικός πρωθυπουργός;

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάθεσης καθηκόντων μεταβατικού πρωθυπουργού στον Παπαδήμο, το parapolitika.gr εξέφρασε σαφέστατες επιφυλάξεις για τον πραγματικό του ρόλο και κυρίως για τους σκοπούς που εξυπηρετούσε τα διεθνή συμφέροντα η επιλογή του.
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πολλές επιφυλάξεις έχει πλέον και ο Σαμαράς λαμβάνοντας πολλά μηνύματα από τις Βρυξέλλες ότι μεθοδεύεται υπόγεια σύμπραξη Παπαδήμου με τους Γερμανούς για συντεταγμένη χρεοκοπία με το πρόσχημα ότι μόνον έτσι η Ελλάδα θα γλιτώσει στην παρούσα φάση την έξοδο της από το ευρώ.

Οι ανησυχίες του εντάθηκαν σήμερα το απόγευμα όταν η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph δημοσίευσε ένα εξασέλιδο κείμενο που αποδίδει στο γερμανικό ΥΠΕΞ και το οποίο σημειώνει ότι η "μερική πτώχευση" θα πρέπει να καταστεί μια δυνατότητα που θα μπορεί να εφαρμοστεί για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα οποία "δεν είναι σε θέση να επιτύχουν την βιωσιμότητα του χρέους" τους.
"Πρέπει επίσης να υπάρχει η επιλογή μιας συντεταγμένης χρεοκοπίας για να μειωθεί το βάρος για τους φορολογούμενους" σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που καταβάλλουν το τίμημα για τον δανεισμό των κρατών που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, αναφέρεται στο κείμενο.
Το έχουμε ξαναγράψει ότι η καλή μέρα, όπως και η κακή, από το πρωί φαίνονται. Καθόλου καλά λοιπόν δεν αρχίσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου