Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν


Στην σημερινή του ομιλία στην Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα. “Όχι σε αυτούς που δεν θέλουν, αλλά σε αυτούς που δεν μπορούν” διευκρίνησε και τόνισε ότι το κόψιμο τους ρεύματος στους ανήμπορους οικονομικά ότι “δεν θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα αλλά θα γιγαντώσει την κοινωνική οργή”.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι λύση ανάγκης για να διατηρήσει η χώρα την αξιοπιστία της να παραμείνει στο ευρώ και να οδηγήσει σε εκλογές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του. Και επανέλαβε ότι η αποστολή της προσδιορίζεται από το
τρίπτυχο: να ξεμπλοκαριστεί η έκτη δόση, να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση και να πάμε σε εκλογές.
Δεν είναι συγκυβέρνηση αλλά είναι αυτονόητο ότι θα την στηρίξουμε στην αποστολή της” πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. Χαρακτήρισε την δανειακή σύμβαση αναπόφευκτη στο σημείο που οδήγησε τα πράγματα η προηγούμενη κυβέρνηση και επέμεινε στην θέση του ότι απαιτείται αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.
Ο κ. Σαμαράς απάντησε και σε όσους αρχίζουν να κάνουν λόγο για επιμήκυνση του βίου αυτής της κυβέρνησης. “Αν κάποιοι προσπαθήσουν να διαιωνίσουν μία κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση θα πυροδοτήσουν κοινωνικές εκρήξεις”, τόνισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με λαϊκή νομιμοποίηση για να εφαρμόσει οικονομική πολιτική με στόχο την ανάκαμψη.
«Όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν την θητεία της την υπονομεύουν αυτήν την κυβέρνηση δεν την ευνοούν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και παρατήρησε ότι «η ομαλότητα θα εξασφαλιστεί στο επόμενο τρίμηνο, όσο ο λαός γνωρίζει ότι μετά θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί».
Κατά της κατάργησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές 
Κατηγορηματικά αντίθετος με «λίστα» στις εκλογές του Φεβρουαρίου δηλώνει ο Α. Σαμαράς σε συζήτηση που είχε με βουλευτές και δημοσιογράφους στο εντευκτήριο της Βουλής. Όπως εξήγησε, επιθυμεί την ανανέωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και ότι παράλληλα, με το «σταυρό» δίνεται το δικαίωμα στο εκλογικό σώμα να «εκφραστεί».
Επίσης όπως είπε δεν μπορεί να ανοίξει το Σκοπιανό από αυτή την κυβέρνηση, διότι δεν μπορεί να το χειριστεί εντός τριών μηνών που είναι η θητεία της ενώ τάχθηκε υπέρ και της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως για παράδειγμα η Β΄ Αθηνών
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα της υπογραφής που ζητείται από την τρόϊκα,  για την εκταμίευση της έκτης δόσης,  και στις δηλώσεις Γιούνκερ λέγοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες δηλώσεις και συνέστησε σε όλους να περιμένουν.
Σε ερώτηση εάν θα διαγράψει ή όχι τον Πάνο Καμμένο σε περίπτωση που καταψηφίσει τις  προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης περιορίστηκε να πει ότι «θα δούμε τι θα πράξει στο τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου