Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: η παρούσα κυβέρνηση είναι “πλήρης” και όχι κυβέρνηση “ειδικού σκοπού”

Την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου με κάθε τρόπο ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη σύσκεψη που συγκάλεσε με μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και συμμετείχαν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών όταν πήρε το λόγο επιδοκίμασε την απόφαση του Παπανδρέου να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της χώρας και χαρακτήρισε την πράξη του «γενναιότητας και ευθύνης». Επίσης ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να αποφύγουν οι υπουργοί τις τριβές με τους συναδέλφους τους από τα άλλα κόμματα και να υπάρξει όσο το δυνατόν ομαλότερη συνεργασία μαζί τους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.Στην σύσκεψη επισημάνθηκε πως η παρούσα κυβέρνηση είναι πλήρης και όχι κυβέρνηση ειδικού σκοπού – προθάλαμος, όπως δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς. 
Αυτή την άποψη είχε εκφράσει από το πρωί ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος υποστήριξε πως «αυτή είναι μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης – και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, εμείς θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις…».
Πληθαίνουν οι φωνές για ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

Θέμα ανασυγκρότησης του κόμματος εγείρουν στο μεταξύ με παρεμβάσεις τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με φόντο την παραίτηση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και τα χαμηλά ποσοστά του κινήματος στις δημοσκοπήσεις.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη μεταπολίτευση».
Πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, δήλωσε ότι αναμένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρώην Πρωθυπουργό δήλωσε ότι περιμένει και η Σούλα Μερεντίτη. Όπως είπε η βουλευτής, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του και στάσης του, ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να αποφασίσει και ποια πορεία θα ακολουθήσει και ποια στάση. «Πρώτα και κύρια είναι ευθύνη του ιδίου και μετά να μιλάμε οι άλλοι. Πρώτα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης ,επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι το κόμμα να συζητήσει για τη νέα του ιδεολογική πορεία, «να προσαρμοστεί ή να τη συνταιριάξει με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται και στη συνέχεια να συζητήσει και για τα όργανα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου