Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σχετικά με τις υπουργικές αποφάσεις για τη διδασκαλία της Β Ξένης Γλώσσας

Δελτίο Τύπου σχετικά με τις υπουργικές αποφάσεις για τη διδασκαλία της Β Ξένης Γλώσσας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)
    info@apf.gr   www.apf.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
    aplf@otenet.gr   www.aplf.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
    apelf@hotmail.com   www.pasykaga.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
    info@deutsch.gr   www.deutsch.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΒΕ)
    thessaloniki@deutsch.gr   www.deutsch.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Συνάδελφοι,

           Παρά  τις δεσμεύσεις και τις προφορικές  διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης με τους επιστημονικούς Φορείς των Συλλόγων Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας, την 24η Οκτωβρίου 2011, ένα μήνα μετά  η εργασιακή ανασφάλεια και η ομηρία των
 εκπαιδευτικών ΠΕ05 και ΠΕ07 είναι η μόνη σκληρή πραγματικότητα. Η έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης η οποία θα διασφάλιζε την ισότητα των παρεχόμενων ευκαιριών στην εκπαίδευση και  θα αποκαθιστούσε την παράλληλη διδασκαλία της β΄  ξένης γλώσσας όπως είναι το αίτημα του 40% των μαθητών /μαθητριών του ελληνικού σχολείου, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να διδάσκονται μια ξένη γλώσσα που δεν επιθυμούν, και των γονέων και κηδεμόνων τους. Η συμφωνηθείσα και από τις δύο πλευρές νέα Υ.Α. η οποία θα παρείχε  και την απαιτούμενη εργασιακή ασφάλεια στους συναδέλφους μας, καθυστερεί ανεξήγητα και παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον.
    Η μόνη παρέμβαση του Υπουργείου προς αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των μαθητών/μαθητριών και των εκπαιδευτικών ΠΕ05 και ΠΕ07 ήταν κάποιες προφορικές εντολές προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τις Διευθύντριες Εκπαίδευσης οι οποίες ερμηνεύτηκαν και «παρερμηνεύτηκαν» κατά το δοκούν.
    Και όλα αυτά με πρόσχημα τη μη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων;! Αλήθεια πιστεύουν στο Υπουργείο ότι οι προφορικές εντολές εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων;
    Στις επαφές τις οποίες είχαμε σήμερα, 23 Νοεμβρίου 2011, στο Υπουργείο μέσα σε ένα ομιχλώδες και ασαφές πλαίσιο προσπαθήσαμε πραγματικά να διερμηνεύσουμε τις αντικρουόμενες απόψεις και ερμηνείες του θέματος από την πλευρά των Συμβούλων της κας Υφυπουργού, με απαντήσεις ελάχιστα ικανοποιητικές.
    Ζητήσαμε για ακόμη μία  φορά συνάντηση με την κα Υφυπουργό.      
    Συνάδελφοι,
    Μετά και από αυτή την άκαρπη  σημερινή μας συνάντηση, μένει να σταθεί κάποιος κριτικά απέναντι στη διγλωσσία του Υπουργείου Παιδείας.
    Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, και τους συνδικαλιστικούς και τοπικούς φορείς για την επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας της ξένης γλώσσας και την αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στους συναδέλφους ΠΕ05 και ΠΕ07.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Ευαγγελία Κουτσουδάκη  (Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
Δέσποινα Μαυροματάκη  (Πρόεδρος ΣΚΓΓ ΠΕ)
Μαριάννα Λεονάρδου  (Πρόεδρος ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
Ιωάννης  Καρατσιομπάνης  (Πρόεδρος ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
Πάκης  Σλίμπας  (Πρόεδρος ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΒΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου