Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Με τοποθετήσεις μελών της κυβέρνησης και βουλευτών συνεχίζεται το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη, ωστόσο προς το παρόν
δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι ή τα μεσάνυχτα.

Στις τοποθετήσεις των βουλευτών επανέρχεται το θέμα της διάρκειας ζωής αυτής της κυβέρνησης με ορισμένους να ζητούν να ξεπεράσει την 19η Φεβρουαρίου Ο Αθ. Αλευράς (ΠΑΣΟΚ) είπε ότι δεν πρέπει να βάζουμε σε μια κυβέρνηση χρονικό προσδιορισμό.

O βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) Κ. Καρτάλης ο οποίος είπε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης «σε μια κυβέρνηση που δεν εγκλωβίζεται στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά που η ημερομηνία λήξης της ταυτίζεται με την ημερομηνία διασφάλισης των προϋποθέσεων για τη σωτηρία της χώρας. Κινούμεθα ολοταχώς στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας»….

Και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου χωρίς περιστροφές είπε ευθέως ότι « ο χρόνος των εκλογών έχει μικρή σημασία μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε την κατάσταση των τελευταίων ημερών.

Αναφορά στον χρονικό ορίζοντα της νέας κυβέρνησης έκανε και ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα μπορούν να έχουν ένα χρονοδιάγραμμα. Σαφές χρονοδιάγραμμα δεν μπορούν να έχουν όλοι οι πολιτικοί στόχοι και δεν είναι σαφές τι μπορεί να κάνει κανείς μέσα σε 95 ημέρες».

Και ο Πέτρος Ευθυμίου

«Πρέπει κατηγορηματικά και με σαφήνεια οι πολιτικές δυνάμεις κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να θεωρήσουν ότι είναι σε κυβέρνηση πολιτικής συνευθύνης και να της δώσουν δύναμη για να ολοκληρώσει το έργο της και να διασφαλιστούν τα 130 δισ. ευρώ της συμφωνίας που θα δώσουν αναπτυξιακή τροχιά στη χώρα, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου στην Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε πως «εκλογές πρέπει να γίνουν μόνον όταν ολοκληρωθεί και κατοχυρωθεί το έργο αυτό», επισημαίνοντας ότι «η δαιμονοποίηση δεν ωφελεί το δημόσιο διάλογο».

Παράλληλα, ο κ. Ευθυμίου αναγνώρισε ότι «υπήρξαν λάθη και παραλείψεις τα δύο τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» καταλόγισε, όμως, τεράστιες ευθύνες στη ΝΔ για την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία παρέδωσε, όπως ανέφερε, στο χείλος του γκρεμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου