Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
 Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
      Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
                                                                                                  Λάρισα   6-10-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κανένας πολίτης σήμερα δεν  αμφισβητεί ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε αναπηρική καρεκλά, η οικονομία σε χαώδη κατάσταση και η εκπαίδευση, παρά τις ηχηρές διακηρύξεις και διαβεβαιώσεις «ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ» και με ανεπαρκή χρηματοδότηση στα βασικά της λειτουργικά έξοδα. Ανίκανη η Κυβέρνηση να ελέγξει την “ελεύθερη πτώση” της οικονομίας, να σχεδιάσει με υπεύθυνο τρόπο την εισοδηματική της πολιτική, να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να περιορίσει τον σπάταλο “εαυτό της”, στρέφεται με μια ανεύθυνη, ληστρική πολιτική στους μισθωτούς του Δημοσίου, φορτώνοντας σ’ αυτούς την κρίση της οικονομίας αλλά και όλου του πολιτικού συστήματος.. Όσοι νομίζουν ή θέλουν να πιστεύουν ότι η πολιτική αυτή δε θα ακολουθηθεί πιστά και για τον εκπαιδευτικό ή εθελοτυφλούν ή ψεύδονται.

Οι περικοπές στους μισθούς, στις αποσπάσεις και στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι ο πρόλογος μιας τραγωδίας που θα ακολουθήσει για τη δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό. Διαφαίνεται το μέλλον της εκπαίδευσης από τους ψίθυρούς που σκόπιμα αφήνουν ανευθυνο-υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας, κατά τον προσφιλή τους τρόπο: Συγχωνεύσεις νέες θα ακολουθήσουν, εφεδρείες, αύξηση ωραρίου, μετακινήσεις προς άλλους νομούς ή περιφέρειες χωρίς τη θέληση των συναδέλφων, σταδιακή περικοπή των οικονομικών μας αποδοχών, φροντίζοντας με το συστηματικό εκφοβισμό να το αποδεχθούμε ήπια. Επί ένα και πλέον χρόνο μιλούν για το νέο μισθολόγιο, συζητούν, σχεδιάζουν… αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην αναμονή, που θέλουν όμως να σχεδιάσουν τη ζωή τους και έχουν ανάγκες που τρέχουν καθημερινά. Όμως στο βάθος αυτής της πολιτικής διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι απώτερος στόχος είναι οι μαζικές απολύσεις.

Γι’ αυτό κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να κατανοήσει ότι, αν τώρα δεν παλέψει αυτή την αδιέξοδη πολιτική, το μέλλον θα είναι για όλους αβέβαιο και σκοτεινό. Ας κατανοήσουμε ότι έχουμε απέναντί μας μια ηγεσία που με αδίστακτο και ανεύθυνο τρόπο επιβάλλει “χαράτσια”, ενώ την ίδια στιγμή μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης χαριεντίζονται για το πώς θα τα πληρώσουν!! Εκτός από τραγικοί είναι και ανίκανοι.

Την ανικανότητα της κυβέρνησης μπορεί κανείς να τη δει καθαρά να καθρεφτίζεται στην αβεβαιότητα των πολιτών.

Πρέπει να απαντήσουμε με “ΟΧΙ” στην “κατοχή” που μας ετοιμάζουν.
                                                                                 Η   Συντονιστική   Επιτροπή
                                                                                 της ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
                                                                         Β/ΘΜΙΑΣ   ΕΚΠ/ΣΗΣ  Ν.  ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου