Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Είπε όχι στο άρθρο 37 η Λ. Κατσέλη και διεγράφη


Τζάμπα έχασε τρείς ώρες με την Λούκα Κατσέλη ο ΓΑΠ και τώρα αναγκάζεται να την διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα που θα αριθμεί 153 βουλευτές. Και δεν είχε πεί οτι αν μείνει με 153 βουλευτές δεν κυβερνά;
Η Κατσέλη ανακοίνωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 37 που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πρότεινε  την αναβολή ψήφισης του καθώς  και δίμηνη παράταση για επαναδιαπραγμάτευσή του.
Στο γραφείο του Παπανδρέου στη... Βουλή, η Κατσέλη πήγε το πρωί και έφυγε το μεσημέρι, ενώ την πίεσαν και οι Βενιζέλος, Ρέππας, μαζί με τον ΓΑΠ.
Σημειώνεται, πως όταν η κ.Κατσέλη ήταν στο Υπουργείο Εργασίας είχε στις διαπραγματεύσεις ως «κόκκινη γραμμή» την προστασία των συλλογικών συμβάσεων. Σ’ αυτό τουλάχιστον ήταν σταθερή.
Μετά την ομιλία της κ. Κατσέλη ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε “οριακές αλλαγές στη διατύπωση του επίμαχου άρθρου 37″ , γνωστοποιώντας ότι θα έχει συζήτηση με την κ. Κατσέλη και τον αρμόδιο υπουργό, Γ. Κουτρουμάνη και θα επανέλθει στο θέμα.
«Αντιλαμβάνομαι τη θέση της κ. Κατσέλη, οποία διαχειρίστηκε ως υπουργός μια δύσκολη κατάσταση με μεγάλη επιτυχία, Θεωρώ ότι μπορούμε να επιφέρουμε ορισμένες αλλαγές στη διατύπωση του άρθρου 37», ανέφερε ο υπουργός.
Ακολούθησε συζήτηση της κ. Κατσέλη με τον κ. Βενιζέλο, αλλά τελικά την διέγραψαν
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου