Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα εφ’ όρου ζωής

 

Η κατά προτεραιότητα μετάθεση των εκπαιδευτικών που εμφανίζουν αναπηρία εφ’ όρου ζωής σε ποσοστό ογδόντα τις εκατό (80%) και άνω, συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 18 του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Μετάθεση εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%

Σύμφωνα με τον νομοσχέδιο, προβλέπεται πιστοποίηση της αναπηρίας από το Κέντρο Πιστοποίησή Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή άλλης ισοδύναμης ανώτατης υγειονομικής επιτροπής, η δε οριστική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις περιοχές μετάθεσης της επιλογής τους πραγματοποιείται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην ειδική κατηγορία μετάθεσης του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45), ενώ στο σχέδιο της Διαβούλευσης υπήρχε η φράση “με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς που αιτούνται τοποθέτησης”.

ΥΠΑΙΘΑ: Επιβεβλημένη η διάταξη

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η διάταξη κρίνεται επιβεβλημένη για την άρση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία, οι οποίοι λόγω της τοποθέτησης τους σε επαρχιακές ή ακριτικές περιοχές δεν μπορούν να λάβουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οικογενειακή φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου