Αλλάζω θέμα για να σας πω πως φέτος οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ανακοινώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους που πέτυχαν τον στόχο τους και ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους πορεία στο δημόσιο πανεπιστήμιο στο οποίο πιστεύουμε, υποστηρίζουμε και αποτελεί προτεραιότητα μας. Είναι ασφαλώς δικαίωση των κόπων τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Έπαινο αξίζουν και όσοι, αν και κατέβαλαν την προσπάθειά τους, δεν ανταμείφθηκαν. Δεν πρέπει αυτό να κάμψει τη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι ευκαιρίες είναι πολλές και το μέλλον τους περιμένει.
Δική μας αποστολή είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την παρεχόμενη εκπαίδευση, τόσο ως περιεχόμενο όσο και ως διαδικασία, προσαρμόζοντάς την στα νέα δεδομένα της εποχής. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί το Ψηφιακό Σχολείο (digitalschool.gov.gr) που ψηφίστηκε την Παρασκευή από τη Βουλή, δύο μήνες αφότου το είχαμε παρουσιάσει μαζί με τον Υπουργό Παιδείας από το Ημερήσιο Γυμνάσιο Ριζωμάτων στην Ημαθία. Το Ψηφιακό Σχολείο θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή τον προσεχή Σεπτέμβριο. Θυμίζω ότι είναι μία νέα, δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, μέσω της οποίας θα γίνονται πρότυπες φροντιστηριακές παραδόσεις για τους μαθητές όλων των τάξεων, ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών, θα μπορούν να επικοινωνούν οι μαθητές με τους καθηγητές τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις επιδόσεις των παιδιών τους και τη σχολική δραστηριότητα.
Η χρηματοδότηση του Ψηφιακού Σχολείου εξασφαλίστηκε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως και τόσες άλλες καίριας σημασίας δράσεις που αφορούν την κοινωνία. Μια εξ αυτών που αφορά τη δημόσια υγεία και υλοποιείται με χρηματοδότηση του «Ελλάδα 2.0» και της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next GenerationEU είναι η Εθνική Δράση για την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας 2024-2026. Προ ημερών και με τον τίτλο «Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα» ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία παιδιών και εφήβων η μη ισορροπημένη διατροφή και η έλλειψη άσκησης. Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα και αφορά παιδιά ηλικίας 0-17 ετών, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια σε αυτά και τις οικογένειές τους σε όλα τα επίπεδα, όπως, ενδεικτικά, δωρεάν πρόσβαση σε διατροφολόγους, παρακολούθηση από γιατρούς, συμβουλές προς εκπαιδευτικούς, δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες. Θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού προγράμματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου