Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

θέμα ημερών 10.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

 

Nέοι διορισμοί 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών με επιλογή από τους πίνακες του ΑΣΕΠ αναμένονται από το υπουργείο Παιδείας τις επόμενες ημέρες. «Πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό, που ικανοποιεί τους εκπαιδευτικούς, όπως και τους γονείς και τους μαθητές», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. «Αυτοί οι νέοι διορισμοί προστίθενται στους σχεδόν 30.000 διορισμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αρχή της προηγούμενης τετραετίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρχει ορθή και σταθερή σχέση μαθητών και καθηγητών και σιγά σιγά να μειώνεται ο αριθμός των αναπληρωτών, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες», τόνισε η κυρία Μακρή.

Η κυρία Μακρή δήλωσε ότι «όταν χτυπήσει το κουδούνι, οι διορισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί, χωρίς να υπάρχει καμία έλλειψη σε διδακτικό προσωπικό», ενώ για το ολοήμερο σχολείο ανέφερε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επέκτασή του, τονίζοντας ότι έχουν προσληφθεί ήδη 3.000 αναπληρωτές για τη στελέχωση των σχολείων αυτών. Οι διορισμοί αφορούν:

1. Την ειδική αγωγή, όπου θα καλυφθούν περισσότερες από τετραπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος θέσεις ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οκταπλάσιες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά οι διορισμοί αφορούσαν αποκλειστικά ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

2. Τις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού σε υπάρχουσες και νεοσυσταθείσες θέσεις ειδικοτήτων τοποθετούνται πενταπλάσιοι σε σχέση με πέρσι εκπαιδευτικοί, ενώ συνολικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι διορισμοί θα ξεπεράσουν τους 2.800.

3. Την κάλυψη αναγκών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου θα γίνουν άνω των 5.000 προσλήψεων καθηγητών σε όλες τις ειδικότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου