Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

ΑΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Ψηφιακό φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου

 2018 10 08 19 06 12

ΣΕ ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ προετοιμασίες βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας ώστε να ξεκινήσει εντός του Φεβρουάριου πιλοτικά το ψηφιακά φροντιστήριο. Σε ομιλία του στο EmTech Europe, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης , αναφέρθηκε στην ελληνική ιδιαιτερότητα της παραπαιδείας, με τους γονείς να καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο για την υποστηρικτική διδασκαλία των παιδιών τους σε ιδιαίτερα μαθήματα και τα φροντιστήρια, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του για το ψηφιακό φροντιστήριο στόχο έχει να παρέχει πρόσβαση σε όλους τους μαθητές στην ενισχυτική διδασκαλία. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά τον Φεβρουάριο για τους μαθητές Γυμνασίου με ολιγόλεπτα βίντεο από καθηγητές σε δύο μαθήματα, τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά. 
Ο στόχος 
 
Από την επόμενη χρονιά στόχος είναι να διευρυνθεί το πρόγραμμα σε όλα τα μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, ώστε να προσφεύγουν σε αυτά τα βίντεο οι μαθητές όποτε αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία στη μελέτη τους. 
Ειδική μέριμνα υπάρχει για τη Γ Λυκείου, όπου σχεδιάζεται το μάθημα να γίνει σε ζωντανή μετάδοση, για την καλύτερη στήριξη των μαθητών που προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις. «Υπάρχει μια ελληνική ιδιαιτερότητα και αυτή είναι τα φροντιστήρια που πρέπει να κάνει ένας μαθητής για να μπει στο πανεπιστήμιο, με κάθε ελληνική οικογένεια να επενδύει κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσό. Θα υπάρξει τεχνολογική λύση γι’ αυτό και θα είναι κάτι που θα προσφέρεται online και δωρεάν», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας κατά την ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου