Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Σοκ στην Αθήνα: Ανήλικος χτύπησε συμμαθητές του με κατσαβίδι – Εκτός ελέγχου η παραβατικότητα

 

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με την παραβατικότητα των ανηλίκων, με ένα ακόμη σοκαριστικό περιστατικό να προστίθεται στη μακρά λίστα των τελευταίων μηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας μαθητής μόλις 16 ετών επιτέθηκε και χτύπησε με κατσαβίδι δύο συμμαθητές του, έπειτα από επεισόδιο σε λύκειο της Αθήνας.

Κανείς δε γνωρίζει τα αίτια της συμπλοκής αλλά ο 16χρονος χτύπησε στο πρόσωπο, ευτυχώς ελαφρά, δύο παιδιά ηλικίας 15 και 16 ετών.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο, συνέλαβαν το παιδί και κατέσχεσαν το κατσαβίδι.

Τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία για την παραβατικότητα σε νεαρές ηλικίες είναι συγκλονιστικά.

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 1.353 συλλήψεις ανηλίκων, για 1.201 υποθέσεις, τον Σεπτέμβριο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας με σκοπό την ασφάλεια της νεολαίας. Υπάρχουν παράλληλα περιστατικά που απασχολούν την κοινή γνώμη και δημιουργούν αίσθηση ανασφάλειας σε ανηλίκους και οικογένειες.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως η αστυνομία προσπαθεί να αυξήσει την παρουσία της για να αποτρέψει τέτοιου είδους περιστατικά.

«Υπάρχουν περιστατικά που βλέπουμε τους ίδιους ανήλικους δράστες. Στη βορειοανατολική Αττική υπήρχαν σημεία, όπως ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, στο οποίο σημειώνονταν σχεδόν καθημερινά τέτοια περιστατικά», είπε.

«Η δικαιοσύνη πολύ σπάνια προφυλακίζει έναν ανήλικο, πρέπει να υπάρχει ένα κακούργημα. Το θέμα είναι ότι η αστυνομία καλείται να διαχειριστεί αυτά τα παιδιά, όταν φτάνουν σε ένα αστυνομικό τμήμα δεν γνωρίζουν ότι αυτό που έχουν κάνει είναι αδίκημα, ότι περιορίζει και προσβάλει την ελευθερία των συνομιλήκων τους».

Η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε στο MEGA τη σημασία της πρόληψης, με την ίδια να αναφέρει πως το υπουργείο Παιδείας μέσω δράσεων και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. προχωρά στην καταπολέμηση του φαινομένου.

«Η πρόληψη περνά από το σπίτι και το σχολείο είναι ο βασικός μηχανισμός άμβλυνσης τέτοιων προβλημάτων. Μακάρι να ήταν μόνο στο σχολείο, δυστυχώς είναι παντού. Είναι όταν βγαίνουν τα παιδιά βόλτα, είναι στο σπίτι τους», είπε.

Ιδιαίτερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε τη σημασία των κοινωνικών λειτουργών, των οποίων η παρουσία έχει διπλασιαστεί στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου