Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας τα περί γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ το 2024

 

Υπουργείο Παιδείας: Δεν υπάρχει στο τραπέζι κανένα σχέδιο για νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

Δεν τίθεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ζήτημα πραγματοποίησης γραπτού διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε δύο μέρες μετά την εμφάνιση δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που μιλούσαν για βεβαιότητα γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ το 2024.

Τα δημοσιεύματα έφεραν τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη να έχει   έτοιμο χρονοδιάγραμμα ψήφισης νέου συστήματος διορισμών με γραπτό διαγωνισμό που θα γίνει το Μάιο του 2024.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι

κάτι τέτοιο (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ) δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου, δεν υπάρχει στο τραπέζι κανένα σχέδιο για νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, ο υπουργός δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν και οτιδήποτε σχετικό αποφασιστεί ο Κ. Πιερρακάκης θα το συζητήσει πρωτίστως με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, τον Ιούλιο του 2023, ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης στον ραδιοσταθμό RealFm και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή είχε αναφερθεί εκτενώς στην αλλαγή του συστήματος διορισμών μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, επισημαίνοντας ότι:

«Δε θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, θέλουμε να ανοίξουμε έναν γόνιμο διάλογο αναφορικά με το ποιο να είναι ένα σύγχρονο σύστημα προσλήψεων που θα έχει να κάνει με ανάγκες εποχής για ισότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία. Και δε μιλάμε για κάτι που θα γίνει αύριο. Οι προγραμματικές δηλώσεις αντανακλούν προγραμματική πρόθεση τετραετίας. Θα ανοίξουμε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, όχι προσχηματικά, γιατί μας ενδιαφέρουν στέρεα βήματα, όχι να αλλάξει κάτι και μετά να αλλάξει ξανά. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, χρειάζεται συγκερασμός, θα ανοίξουμε συζήτηση και θα είμαστε σε στενή επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου