Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΕΑΠ: Ομαδικές αγωγές για τα επαγγελματικά δικαιώματα – 62 απόφοιτοι ζητούν 50.000 αποζημίωση έκαστος

 

Αγωγές κατά του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) άσκησαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών 62 απόφοιτοι των προγραμμάτων «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», ζητώντας να τους καταβάλουν το ποσό των 50.000€ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης την οποία έχουν υποστεί και εξακολουθούν να υπόκεινται από την παράνομη παράλειψη ενεργοποιήσεως των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων που τους απονέμουν αντίστοιχα τα άρθρα 1 και 2 π.δ. 66/2009.

Μετά τα εξώδικα, οι απόφοιτοι -που δεν μπορούν να μετάσχουν σε Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, δεν μπορούν να εργαστούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα- ζητούν αποζημίωση 50.000€ έκαστος για προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Στις αγωγές τους αναφέρονται στη χρόνια και εξακολουθητική αδράνεια του ΕΑΠ να ενεργήσει συστηματικά προς τα όργανα της Πολιτείας για να ληφθούν τα δέοντα κανονιστικά μέτρα προς ενεργοποίηση των απονεμόμενων στο π.δ. 66/2009 επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, καθώς και στην αθέμιτη εμπορική πρακτική που το ΕΑΠ ακολούθησε για να δημιουργήσει και εμπεδώσει στους ενάγοντες την εύλογη πεποίθηση ότι εγγραφόμενοι στα 2 Προγράμματα και αποφοιτώντας από αυτά θα έχουν όντως στην πράξη τα επαγγελματικά δικαιώματα του π.δ. 66/2009.

Οι 22 απόφοιτοι στρέφονται και κατά του Ελληνικού Δημοσίου, που γνωρίζει τα προβλήματα των προβλημάτων επαγγελματικής πρόσβασης των εναγόντων στην αγορά εργασίας, επικαλούμενοι την εξακολουθητική και παράνομη παράλειψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου