Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Καταληψίες διέλυσαν το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ εάν είχαν κλειστεί μέσα στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης μικρότερης έκτασης ζημιές θα προκαλούσαν από όσες οι καταληψίες που είχαν εισχωρήσει στον χώρο. Όταν η κατάληψη, με αιτήματα περί κτιριακών υποδομών και ποιότητας της Παιδείας κ.ά., έλαβε τέλος έπειτα από μία εβδομάδα και οι καταληψίες αποδέσμευσαν τον χώρο, διαπιστώθηκε ότι άφησαν πίσω τους το απόλυτο χάος. Οι καταληψίες επιδόθηκαν σε έναν μπαράζ δολιοφθορών, διαλύοντας στην κυριολεξία το σχολείο, στο οποίο έκαναν κατάληψη, όπως και σε άλλα, με αίτημα, υποτίθεται, να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές.

Οι νεαροί έσπασαν θρανία, πόρτες, πίνακες, τον εξοπλισμό του σχολείου αλλά και τα γραφεία των καθηγητών, κάνοντας αδύνατη την επανέναρξη των μαθημάτων. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κοζάνης είχε πραγματοποιήσει αποκατάσταση ανάλογων σημαντικών φθορών, που υπέστη η συγκεκριμένη σχολική μονάδα, κατά τη διάρκεια της περσινής κατάληψης.

Με την ΕΛ.ΑΣ. να μην επεμβαίνει στις καταλήψεις που άρχισαν και βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχολεία της Κοζάνης και άλλων περιοχών, οι βάνδαλοι έδρασαν με την άνεσή τους. Έτσι, τα έκαναν όλα γης Μαδιάμ και θα στείλουν τον λογαριασμό στους φορολογούμενους. Γ ια την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα γίνει μήνυση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή τη διεύθυνση του σχολείου για να κινηθεί η διαδικασία να λογοδοτήσουν οι δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου