Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Γραπτός διαγωνισμός εκπαιδευτικών: Την ΟΛΜΕ βάζει στο «παιχνίδι» το ΥΠΑΙΘΑ

 

Δε θα θιχτούν οι αναπληρωτές που έχουν βάλει «πλάτες» στην εκπαίδευση

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ και προσοντολόγιο

Ο κ. Πιερρακάκης κάλεσε την ΟΛΜΕ να της προτείνει ένα σύστημα διορισμού προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο εμπλέξει την ΟΛΜΕ στη επίλυση ενός προβλήματος που διαχρονικά δημιουργήσαν οι κυβερνήσεις και στη βάση της παραπάνω λογικής της κυβέρνησης.  

Εκεί τονίστηκε ότι αν προχωρούσε άμεσα σε διορισμούς όλων αυτών που εργάζονται χρόνια ως αναπληρωτές, αλλά και συνταξιοδοτούνταν οι εκπαιδευτικοί όχι στα 67 αλλά πολύ νωρίτερα, όπως πριν τα μνημόνια, δεν θα υπήρχε λόγος για να συζητηθεί περεταίρω το θέμα. Ωστόσο, δεν θέλησε να απαντήσει επί συγκεκριμένου.

Πώς θα εξετάζονται οι εκπαιδευτικοί στον γραπτό διαγωνισμό

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Θανάσης Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στο διορισμό των εκπαιδευτικών, στην επιλογή διευθυντών και αναπληρωτών, αλλά και στο γεγονός ότι θα ήθελε ένα πιο απλό σύστημα μοδιοδότησης ή γραπτό διαγωνισμό. Μάλιστα, δε δίστασε να αναγνωρίσει τα αρνητικά σημεία στο θέμα του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, δηλώνοντας πως: «Ο γραπτός διαγωνισμός είναι ένα ζήτημα έντονα φορτισμένο, αρνητικό προς το υπάρχων σύστημα», προσθέτοντας ότι το βασικό πρόβλημα για το ΑΣΕΠ είναι οι ενστάσεις.

«Είτε θα πάμε σε ένα πιο απλό σύστημα μοριοδότησης και δεν θα μετράνε όλα αυτά τα κριτήρια που υπάρχουν και ένα πιο απλό σύστημα καταγραφής των αιτήσεων ή υπάρχει η λύση του γραπτού διαγωνισμού».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη διαδικασία της γενικής παιδείας: «Η οποία θα γίνει και θα ισχύσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια» αναφέροντας ότι σκοπός είναι η αποφυγή χιλιάδων ενστάσεων.

Στο θέμα του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών που εξαγγέλθηκε, τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, δήλωσε πως ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς βγάζει στην επιφάνεια πολλά ερωτήματα, όπως το αν θα υπάρχει εξέταση δεξιοτήτων και σε τι μαθήματα θα εξετάζονται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου