Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΦ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΕ04

 

Γριβαίων 6 Αθήνα 10680  - Τηλ: 210 3635701 -  210 3610690  -  e-maileef.athens@gmail.com

Αθήνα,   13 Ιουλίου  2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΕ04

Το τελευταίο διάστημα, σε ορισμένα ΠΥΣΔΕ της χώρας, έγιναν τοποθετήσεις των συναδέλφων κλάδου ΠΕ04 (άλλων ειδικοτήτων, μη Φυσικών) σε θέσεις Φυσικών ΠΕ04.01, αφού κάποιες ειδικότητες δεν έχουν ώρες που να επαρκούν για να δικαιολογήσουν την οργανική τους θέση σε μια σχολική μονάδα. Οι τοποθετήσεις έγιναν με μη σύννομο τρόπο αλλά και επιστημονικά κριτήρια αλλά με μοναδικό γνώμονα να καλυφτούν οι θέσεις, ώστε να υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

H διοίκηση οφείλει να κινείται σύμφωνα με τον νόμο. Η ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων διέπεται από την υπ. αριθμ. 85980/Δ2 απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2737-  04.07.2020,  με τίτλο «Αναθέσεις των μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου».

Ο υπολογισμός των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας ανά μάθημα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με αυτή την απόφαση. Είναι αυτονόητο ότι πέρα από τη νομική πρόβλεψη, θα πρέπει κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο που σπούδασε. Για αυτό ο νόμος έχει την πρώτη ανάθεση με ελάχιστο τις 12 ώρες για οργανική τοποθέτηση .

Ως Ένωση Ελλήνων Φυσικών χαιρετίζουμε τη σθεναρή στάση του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη σωστή εφαρμογή του νόμου για τις οργανικές τοποθετήσεις των ΠΕ04 της οικείας Διεύθυνσης. Θεωρούμε ότι τα υπόλοιπα ΠΥΣΔΕ πρέπει να ακολουθούν ανάλογη πρακτική.

Τα αθροιστικά κενά στον κλάδο ΠΕ04 δεν πρέπει να δίνονται ως οργανικά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνο στο στάδιο των υπεραρίθμων. Είναι μια επικίνδυνη στρέβλωση που οδηγεί σε εκπτώσεις στη μαθησιακή διαδικασία.

                                                 

Η Επιτροπή Παιδείας της ΕΕΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου