Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Συνάντηση Πιερρακάκη με ΟΛΜΕ: Τι ειπώθηκε για το νέο σύστημα διορισμών-την αξιολόγηση, την ειδική αγωγή, τη σχολική βία, την ελεύθερη επιλογή σχολείου

 

Συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ είχε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2023.

Στη συνάντηση παρέστησαν και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘΑ κος Ιωάννης Κατσαρός.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Το προαναγγελθέν από τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ νέο σύστημα διορισμών, για το οποίο ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ δήλωσε πως υπάρχει πρόθεση διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα προς την κατεύθυνση της βελτιστοποίησης του συστήματος διορισμών, χωρίς να αδικηθούν οι αναπληρωτές οι οποίοι διακρίνονται για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Οι αλλαγές στους τομείς της Ειδικής Αγωγής, της Προσχολικής εκπαίδευσης και της Επαγγελματικής και Τεχνικής εκπαίδευσης. Αναφορικά με την Ειδική Αγωγή ο Υπουργός δήλωσε πως θα διερευνηθεί το νομικό πλαίσιο της Παράλληλης Στήριξης.

Το θέμα της σχολικής βίας για το οποίο ο κος Πιερρακάκης ζήτησε τις προτάσεις της ΟΛΜΕ, αλλά και το θέμα των σχολικών εκδρομών, όπου χρειάζεται ένα νομικό πλαίσιο.

Η ελεύθερη επιλογή σχολείου, η οποία δεν θα εφαρμοστεί κατά το νέο σχολικό έτος.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία κατά τον Υπουργό αποτελεί κοινωνικό αίτημα που έχει πάρει το δρόμο του και θα συνεχιστεί καθότι είναι αποδεκτή από την πλειονότητα των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας.

Η δημοσιοποίηση των βαθμολογικών επιδόσεων των σχολείων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία κατά τον Υπουργό αποτελεί ζήτημα ευρωπαϊκής οδηγίας.

Η γραφειοκρατία στα σχολεία, η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Τέλος ο Υπουργός αποδέχθηκε πρόταση της ΟΛΜΕ περί συγκρότησης Επιτροπής, η οποία θα επεξεργάζεται θέματα καθημερινότητας του εκπαιδευτικού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου