Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Κεραμέως για voucher των 200 ευρώ: Πριν το Πάσχα το άνοιγμα της πλατφόρμας

 rsz photo 2022 03 08 12 18 54Πριν από τις γιορτές του Πάσχα  υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση και ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ των εκπαιδευτικών.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα: “Άρση των απαράδεκτων διοικητικών κυρώσεων και των απειλών σε εκπαιδευτικούς που μετέχουν σε συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους”.

“Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία από όσο ξέρω, στην εκπαίδευση. Οριζοντίως σε όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως εισοδημάτων ενίσχυση για τεχνολογικό εξοπλισμό” δήλωσε η κα Κεραμέως στη Βουλή.

Αυτές τις ημέρες οι  συναρμόδιοι  υπουργοί Παιδείας   Οικονομικών, Εργασίας   και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπογράφουν  την Κοινή Υπουργική Απόφαση , η οποία ορίζει τις  προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τους  δικαιούχους, τη διαδικασία, τους όρους, και την χρονική περίοδο χορήγησης του voucher των  200 ευρώ .

Στη συνέχεια  θα ακολουθήσει η  έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.

Θυμίζουμε ότι δικαιούχοι είναι:

  • 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).
  • Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου 2021.
  • Όσον αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Οικονομικών το οποίο χειρίζεται το πρόγραμμα, απέκλεισε την χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου