Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

«Συνωστισμός» για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

 

ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ και φέτος οι αιτήσεις για φοίτηση σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα όμως με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μέσα σε μία εβδομάδα οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 9.000.

 

Υπενθυμίζεται ότι από το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν συνολικά 120 Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, με 8 ακόμα να έχουν προστεθεί στον περσινό αριθμό, και οι διαθέσιμες θέσεις είναι 4.171. Πέρσι για περίπου 4.000 θέσεις είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά συνολικά πάνω από 1 3.000 αιτήσεις. .

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην πλατφόρμα https://www.gov.gr/ipiresies/ ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aiteseeisagoges-matheton-kai-mathetrionsta-protupa-kai-peiramatika-skholeia.                   

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μόνο ένα Πρότυπο ή ένα Πειραματικό σχολείο, ενώ έχουν δικαίωμα με σειρά προτεραιότητας να υποβάλουν αίτηση και για τους δύο τύπους σχολείου.

Τρόπος εισαγωγής

Η εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία στην πρώτη τάξη φοίτησης από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Για τα Πρότυπα σχολεία, για την εισαγωγική τάξη σε Γυμνάσια και Λύκεια, προβλέπεται διενέργεια τεστ δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου και πολλαπλής επιλογής στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Η εξέταση, διάρκειας 1 50 λεπτών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου, για πρώτη φορά φέτος, πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, πραγματοποιείται κλήρωση εντός του σχολείου, με ευθύνη του διευθυντή. Οι υποψήφιοι μαθητές οφείλουν να προσκομίσουν, κατά την ημερομηνία διενέργειας της δοκιμασίας δεξιοτήτων (τεστ), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και την εκτυπωμένη βεβαίωση υποβολής της αίτησής τους για την πλήρη ταυτοποίησή τους.

Παράλληλα με την αίτηση για εισαγωγή σε κάποιο Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο, οι γονείς θα πρέπει να προχωρήσουν κανονικά στην εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Σε περίπτωση που ο μαθητής επιτύχει την εισαγωγή του σε κάποιο ΠΠΣ, θα διαγράφει αυτόματα από την άλλη σχολική μονάδα.

Για τους μαθητές που φοιτούν ήδη σε σχολείο που χαρακτηρίστηκε φέτος Πρότυπο ή Πειραματικό, η φοίτησή τους συνεχίζεται κανονικά εφόσον το επιθυμούν.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου