Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, στην κηδεία του άτυχου εκπαιδευτικού, Δημήτρη Βασιλακόπουλου.

Σε βαρύ κλίμα πένθους και αβάσταχτου πόνου τελέστηκε στον Ι.Ν. Παντοκράτορος η νεκρώσιμος ακολουθία για τον άτυχο εκπαιδευτικό, Δημήτρη Βασιλακόπουλο.
 Στην κηδεία  παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και πάρα πολύ κόσμος, οι οποίοι αποχαιρέτισαν τον Δημήτρη Βασιλακόπουλο με ένα τελευταίο, δυνατό χειροκρότημα.
 Μαθητές του αδικοχαμένου εκπαιδευτικού με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια βρίσκονταν δίπλα στο φέρετρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον δάσκαλό τους.
Τραγικές φιγούρες η μητέρα του 50χρονου εκπαιδευτικού, η οποία δεν έφυγε λεπτό από δίπλα του, λέγοντας σπαρακτικά "τον έφαγε ο δρόμος άδικα... Σήκω παιδί μου να δεις, είναι όλοι εδώ. Ένα αγνό παιδί, χάσαμε το παιδί μας.... Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος..", αλλά και η σύζυγός του. Μάλιστα, η μάνα δεν άντεξε και ξεσπώντας σε λυγμούς βγήκε έξω από το Ναό, φωνάζοντας "βγες έξω ψυχή μου να δεις όσους είναι εδώ. Ήρθαν για σένα. Άδικα πήγε το παιδί μου, στο ίσωμα... Δύο σπίτια έκλεισαν".
Της νεκρωσίμου ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα σε αυτόν τον δρόμο.

Η υφ. Παιδείας δήλωσε:
Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Βασιλακόπουλο και Νικόλαο Ρόδη. Έχασαν τη ζωή τους επιστρέφοντας στην Πάτρα από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών που υπηρετούσαν. Τίμησαν το λειτούργημα του δασκάλου με τη συνέπεια και την εργατικότητά τους και αφήνουν ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους τους αλλά και στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Λεχαινών.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, δήλωσε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου