Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Βελόπουλος στη Βουλή των Ελλήνων: «Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια»

«Αποφασίσατε να καταργήσετε την αργία των 3 Ιεραρχών. Συμφωνεί λέει και ο Ιερώνυμος. Καλά αυτός είναι απών από παντού. Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Γιατί ο δάσκαλος είναι πρώτα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΚΕ κλπ και μετά δάσκαλος. Πρώτα αποκτά κομματική ταυτότητα. .. Αν ήμαστε σοβαρή χώρα θα λέγαμε καταργούμε αυτά τα «ΕΛΜΕ’ των δασκάλων. Θα είναι δάσκαλοι, θα πληρώνονται από το Δημόσιο και τέρμα αυτά που ξέρανε»
Τα παραπάνω και «άλλα πολλά» ανέφερε για τους εκπαιδευτικούς ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στην σημερινή ομιλία του στην Βουλή
Για το νομοσχέδιο είπε:

Είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας πω ότι το ν/σ που έχετε κάνει είναι άρπα κόλλα. Αν καταλαβαίναμε τι σημαίνει παιδεία δεν θα είχαμε φθάσει εδώ. Έχουμε ένα σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα.
Σε ό,τι αφορά την ιδιωτική παιδεία συμφωνούμε αλλά με αστερίσκους. Θεωρούμε ότι το ν/σ είναι πρόχειρο. Όταν μια κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει τομή πρέπει να προηγηθεί διάλογος. Όμως το πρόβλημα είναι συνολικό
Στην αξιολόγηση βέβαια δεν θα διαφωνήσω. Ποιος θα διαφωνήσει εδώ μέσα; Μόνο ο τυχοδιώκτης και ο απατεώνας.
Θέλετε να κάνετε ένα καλό; Καταργήστε όλες τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Γιατί δεν το κάνετε κύριοι; Στα λόγια είστε όλοι καλοί. Αλλά όταν έρχεται η ώρα της κομματικής συναλλαγής κάνετε πίσω. Είναι δυνατόν να εξαρτάται η σπουδάζουσα νεολαία μας από την ΜΑΚΙ, την ΠΑΣΠ, την ΔΑΠ; Τι το χρειάζεται το παιδί να συνδικαλιστεί στο πανεπιστήμιο; Να σας πω εγώ. Για να πάει ο συνδικαλιστής και να του πει έλα εδώ, εγώ θα σε βοηθήσω να περάσεις τα μαθήματα. Το ξέρετε αυτό. Το ξέρετε ότι έτσι είναι τα πράγματα. Αφού το ξέρετε λοιπόν γιατί δεν το καταργείτε; Εδώ ο Ρουβίκωνας έχει γραφείο σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Είναι δυνατόν; Και μιλάμε για τα παιδιά μας. Για το μέλλον της Ελλάδας. Το μέλλον του τόπου. Πώς το ανέχεστε αυτό; Βγαίνουν κάθε φορά ρεπορτάζ στα κανάλια και τα παιδιά δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη. Δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ποιο κόμμα θα βγει στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου