Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Έλληνας Αντιπτέραρχος: «Αν τολμήσουν οι Τούρκοι, θα πάθουν μεγάλο χουνέρι»


F16«Δεν φοβάμαι την Ελλάδα. Όχι μόνο είμαστε έτοιμοι αλλά τελευταία αποδείχθηκε ότι ξυπνάει μέσα μας το ελληνικό συναίσθημα και η ελληνική λεβεντιά».
Στην πρωινή εκπομπή του Open, «Ώρα Ελλάδος 07:00», μίλησε ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργος Γερούλης, για τα ελληνοτουρκικά και την τουρκική προκλητικότητα.
Ο Έλληνας Αντιπτέραρχος τόνισε ότι είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της έντασης το οποίο αν δεν διαχειριστεί σωστά, τότε περνάμε στο στάδιο της κρίσης.

«Αν δεν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και να αποκλιμακώσουμε την ένταση, η κρίση είναι αναπόφευκτη. Αλλά εκεί δεν φοβάμαι την Ελλάδα. Όχι μόνο είμαστε έτοιμοι αλλά τελευταία αποδείχθηκε ότι ξυπνάει μέσα μας το ελληνικό συναίσθημα και η ελληνική λεβεντιά».
Για το αποτέλεσμα κάποιας έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ο κ. Γερούλης υπογράμμισε πως: «Θα πάθουν τέτοιο χουνέρι οι φίλοι μας, που θα καλέσουν άλλους να λύσουν το πρόβλημα... Αν τολμήσουν να το κάνουν αυτό».
Στην ερώτηση για το αν Ελλάδα θα είναι μόνη της στην αρχική φάση ενός τέτοιου ενδεχομένου, ή αν θα έχει στο πλευρό της κάποιους συμμάχους, ο Αντιπτέραρχος ήταν κατηγορηματικός και τόνισε πως: «θα είμαστε μόνοι μας, αν δεν εξασφαλίσουμε μόνοι μας το αυτονόητο».
«Η ετοιμότητα είναι ο πρόδρομος της επιτυχούς διαχείρισης μιας κρίσης. Μετά από την κρίση, είναι το πως θα διαχειριστούμε το αποτέλεσμα και εκεί μπαίνουν οι διεθνείς παράγονtες και οι διεθνείς σχέσεις που πρέπει να προετοιμάσουμε από τώρα. Στην επόμενη φάση, δεν θα είμαστε μόνοι μας».
Τέλος, ο κ. Γερούλης ανέφερε πως: «έχουμε σαφή υπεροχή στο κομμάτι της τακτικής, έχει αποδειχθεί κι άλλες φορές», ενώ επεσήμανε πως η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία θα πραγματοποιηθεί εκεί που διεξάγονται οι παραβιάσεις, στο νοτιανατολικό άκρο του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου