Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ελληνική φρεγάτα προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος του Barbaros – Θα κτυπήσουμε αν…»!

Για «επεισόδιο» ανάμεσα στην φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και την τουρκική φρεγάτα TCG Giresun (F 491) κλάσης “G”,​ έπλευσε για να αντιμετωπίσει το ελληνικό σκάφος, αλλά και το ερευνητικό Barbaros, μιλάει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών!
“Η ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το πλοίο Barbaros Hayrettin Pasha που διεξάγει έρευνες στην Α.Μεσόγειο αλλά “μπλοκαρίστηκε” από το Ναυτικό της χώρας μας. Συστήνουμε στην Ελλάδα να απέχει από τέτοιες συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν πολεμική κρίση στην περιοχή και να βλάψουν την σταθερότητα στην περιοχή” αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
Η ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ:

“Το Barbaros Hayreddin Pasa ξεκίνησε νέα σεισμική έρευνα το πρωί (18 Οκτωβρίου) στα μεσογειακά μας παράλια στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χθες είναι απολύτως ανυπόστατο βάσει του διεθνούς νόμου.
Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικές κατηγορίες δεν θα καταλήξει σε κανένα άλλο κακό από το να ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα της περιοχής.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξουσίες της ηπειρωτικής μας υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο.
Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε μακριά από τις συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή».
Η είδηση μεταδίδεται με δραματικούς τόνους, από το Anadolu και το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι «η ελληνική φρεγάτα επιχείρησε να παρενοχλήσει το Barbaros το οποίο διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και αναχαιτίστηκε από τουρκική φρεγάτα».
Το CNN TURK μεταδίδει ότι το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καλεί την Ελλάδα «Να μην κορυφώσει την ένταση».
Συγκεκριμένα οι Τούρκοι αναφέρουν πως πλοία του τουρκικού Στόλου έχουν στοχοποιήσει την ελληνική φρεγάτα και το υποβρύχιο, που «παρενοχλούν» το Barbaros.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου