Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Πριμ για επιλογή του Πανεπιστήμιου Δυτ. Αττικής




 ΜΕ πολύφερνη νύφη μοιάζει το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ο Κώστας Γαβρόγλου θέλει να το κάνει πιο θελκτικό στα μάτια των υποψηφίων και μελετά το ενδεχόμενο να το πριμοδοτήσει. 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, υπό μελέτη βρίσκεται η πιθανότητα ειδικής πριμοδότησης θέσεων για τους υποψηφίους από τα ΕΠΑ.Λ. που θα συμπληρώσουν τμήματα του νέου πανεπιστημίου στο μηχανογραφικό τους. 


Ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ότι το υπουργείο Παιδείας θα μελετήσει όλα τα αριθμητικά στοιχεία και τις δυνατότητες για να δοθούν επιπλέον θέσεις στους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. και θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα συ ζητηθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Οι αριθμοί των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν, εκτός απρόοπτου, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. 

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ βάθρων αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές, και μάλιστα με διακομματική συναίνεση. Ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από τα κόμματα να καταθέσουν γραπτώς εντός 10-15 ημερών τις απόψεις τους και, με βάση αυτές, να γίνει η συζήτηση ώστε να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο νόμου. 


Αντώνης Τριανταφύλλου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου