Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Κανένας καθηγητής σε τρία σχολεία ταυτόχρονα



Κανένας  καθηγητής σε τρία σχολεία ταυτόχρονα 


Όχι της ΟΛΜΕ στις μετακινήσεις 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ συνθήκες λάστιχο κατήγγειλε η ΟΛΜΕ σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας να μην υπηρετεί κανένας εκπαιδευτικός σε περισσότερες από δύο σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών στα γυμνάσια και τα λύκεια μετακινείται σε περισσότερα από τρία σχολεία εντός της εβδομάδας, προκειμένου να καλύψει τις ώρες διδασκαλίας του. 


Αυτό συμβαίνει καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, ο εκπαιδευτικός πρέπει να συμπληρώνει συγκεκριμένο αριθμό ωρών διδασκαλίας την εβδομάδα, εφόσον όμως τα μαθήματα που κάνει σε ένα συγκεκριμένο σχολείο δεν αρκούν, τότε θα πρέπει να κάνει παραδόσεις και σε άλλες μονάδες. Σε αστικά κέντρα αυτό δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο, αλλά παρατηρείται κατά κόρον στην περιφέρεια, όπου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν μεγάλες περιοχές. 

Το ωράριο 

Υπενθυμίζεται ότι το διδακτικό ωράριο των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης είναι το ανώτατο 23 ώρες για τους πρωτοδιόριστους και μειώνεται κλιμακωτά, μέχρι τις 20 ώρες, για τους καθηγητές με περισσότερα από 12 έτη υπηρεσία. 

Ωστόσο, σε πολλά σχολεία της περιφέρειας που λειτουργούν με λίγα τμήματα ακόμα και καθηγητές βασικών ειδικοτήτων, που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τις ώρες μόνο σε ένα σχολείο, αδυνατούν να το κάνουν. Επιπλέον, η διάθεση τους και σε άλλες μονάδες είναι ένας εύσχημος τρόπος ώστε και να διεκπεραιώνεται το διδακτικό έργο χωρίς κενά για τους μαθητές και να φαίνεται ότι υπάρχει πληρότητα προσωπικού. 

Το ζήτημα του ωραρίου είναι συνυφασμένο και με το θέμα των μόνιμων διορισμών, κάτι που θα αποτελέσει αιχμή του πλαισίου διεκδικήσεων της ΟΛΜΕ το προσεχές διάστημα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου