Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ο.Λ.Μ.Ε.: Για την ίδρυση Β΄ Λυκειακής τάξης του 5ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου



  
Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                          
www.olme.gr                                                            
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 2/06/2017

                                                                                                ΠΡΟΣ:
                                                                                                Τον Υπουργό Παιδείας
                                                                                                κ. Κων. Γαβρόγλου

ΘΕΜΑ: Για την ίδρυση Β΄ Λυκειακής τάξης του 5ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου
Κύριε Υπουργέ,
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας  τη λειτουργία της Β΄ Λυκειακής τάξης για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 στο 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου για τους παρακάτω λόγους:
1)                  Η λειτουργία της Α΄ Λυκείου στο 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου κατά τη φετινή χρονιά κάλυψε τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών του σχολείου με απόλυτο τρόπο και χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

2)                   Με  τη λειτουργία της Α΄ Λυκείου στο 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράστηκε πέρσι, με την ίδρυση Λυκειακών τάξεων για να καλύψει ανάγκες της περιοχής. Οι λόγοι αυτοί συνεχίζουν να ισχύουν και πρέπει η λειτουργία τους να συνεχιστεί και με την άμεση ίδρυση της Β΄ τάξης Λυκείου.
3)                  Με τη λειτουργία της Β΄ Λυκείου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η απαραίτητη από παιδαγωγική άποψη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών της Α΄ Λυκειακής τάξης του συγκεκριμένου σχολείου.
4)                  Ως εκπαιδευτικοί υποστηρίζουμε την ανάγκη λειτουργίας και ενίσχυσης δημόσιων σχολείων, καθώς και ανέγερσης σύγχρονων και δημόσιων σχολικών κτιριακών υποδομών. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των μαθητών να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους και δεν αποδεχόμαστε καμία κατάργηση σχολικής μονάδας στο όνομα της μείωσης των δαπανών και της περιστολής των εξόδων στην παιδεία και στο δημόσιο.
5)                  Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση του αιτήματος για τη λειτουργία της Β΄Λυκειακής Τάξης στο 5ο Γυμνάσιο Ωραιόκαστρου για τη σχολική χρονιά 2017-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου