Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΝΟΜΙΜΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ



ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ τήρηση της νομοθεσίας έγινε η μείωση του αριθμού των εισακτέων, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Το ζήτημα πόσοι φοιτητές θα εισαχθούν φέτος στα πανεπιστήμια έφτασε στη Βουλή από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας, επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα παιδιά να μπορούν να μπαίνουν σης σχολές με το απολυτήριο και τη βαθμολογία και ανέφερε ότι η μείωση κατά 1.000 των εισακτέων έγινε σε απόλυτη τήρηση της νομοθεσίας και σε μερική Νόμιμη η μείωση του αριθμού των εισακτέων συμμόρφωση με ης αποφάσεις των σχολών και των πρυτανικών Αρχών.


Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του αριθμού των εισακτέων είναι ένα χρόνιο αίτημα των διοικήσεων των πανεπιστημίων, πριν ακόμα από την εποχή των Μνημονίων. Βέβαια, φέτος η μείωση έγινε σε δημοφιλείς σχολές και τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και όχι σε τμήματα της περιφέρειας χωρίς μεγάλη ζήτηση από φοιτητές.

Την ίδια ώρα που στη Βουλή διαδραματιζόταν η κόντρα για τους εισακτέους, η Σύνοδος των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών διαμαρτυρόταν για τον αποκλεισμό των αποφοίτων τους από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Η σύνοδος υποστηρίζει ότι η προκήρυξη αδικεί βάναυσα αποφοίτους παιδαγωγικών τμημάτων, στους οποίους δεν δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου