Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οδηγός για την Πράξη Στήριξη Σχολείων ΕΑΕΠ

Οδηγός για την Πράξη Στήριξη Σχολείων ΕΑΕΠΤι θα ισχύει για αναπληρωτές και οδοιπορικά
Οι προσλήψεις για την Πράξη «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα» πραγματοποιούνται με χρήση των Ενιαίων Πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠO.ΠΑΙ.Θ. για όλα τα σχολικά έτη που υλοποιείται η Πράξη, όπως αναφέρεται στο σχετικό οδηγό υλοποίησης.

Οι προσλήψεις γίνονται μετά τη συμπλήρωση ωραρίου των μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά την κάλυψη των αναγκών από το πλεονάζον προσωπικό των ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διατίθεται στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για
συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας.

Στους εκπαιδευτικούς αυτούς θα ανατεθούν 24 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα για απασχόληση πλήρους ωραρίου ή μέχρι και 15 ώρες την εβδομάδα για απασχόληση μειωμένου ωραρίου.

Το παραπάνω ωράριο μπορεί να καλυφθεί αποκλειστικά με ανάθεση διδακτικών ωρών σε ένα ή περισσότερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με Απόφαση του αρμοδίου οργάνου (ΠΥΣΠΕ). Τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανωτέρω εκπαιδευτικών είναι αντίστοιχα με εκείνα των αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου των αντίστοιχων ειδικοτήτων που μισθοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Σημειώνουμε ότι αντικείμενο της δράσης είναι η ενίσχυση του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) μέσω της σύναψης Συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, καταβολής μηνιαίων αποδοχών και οδοιπορικών εξόδων συμπλήρωσης ωραρίου σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική και Θεατρική Αγωγή), Αγγλικής Γλώσσας, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής.

Οδοιπορικά έξοδα για διδασκαλία εκτός έδρας για συμπλήρωση ωραρίου


Οδοιπορικά έξοδα για διδασκαλία εκτός έδρας όσων διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε άλλο σχολείο. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση των οδοιπορικών των εκπαιδευτικών, που διατίθενται σε άλλη Σχολική Μονάδα για συμπλήρωση ωραρίου, θα πρέπει να φυλάσσονται στο Αρχείο της Διεύθυνσης τα ακόλουθα παραστατικά: (Σημειώνεται ότι καταργείται η ωριαία αποζημίωση από 01-11-2011, με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 2/41412/0022/24-9-2012 του Γ.Λ.Κ. )

1. Μηνιαία ατομική κατάσταση οδοιπορικών εξόδων κάθε εκπαιδευτικού από το ΟΠΣΔ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της ΠΕ και τον καταχωριστή σε κάθε σελίδα.

2. Μηνιαία συγκεντρωτική κατάσταση οδοιπορικών εξόδων από το ΟΠΣΔ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της ΠΕ και τον καταχωριστή σε κάθε σελίδα.

3. Κατάσταση αποζημίωσης οδοιπορικών από το ΟΠΣΔ σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της ΠΕ και τον καταχωριστή σε κάθε σελίδα.

4. Πρωτότυπο ή ακριβές αντίγραφο της Απόφασης του αρμοδίου οργάνου (ΠΥΣΠΕ) για την τοποθέτηση και διάθεση των εκπαιδευτικών.

5. Παρουσιολόγια των Σχολικών Μονάδων στις οποίες διατίθεται ο εκπαιδευτικός.

6. Υπεύθυνη Δήλωση για τον τόπο κατοικίας του εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

7. Βεβαιώσεις χιλιομετρικής απόστασης από τον αρμόδιο Φορέα (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της οικείας Περιφέρειας) μεταξύ Σχολείου Τοποθέτησης – Σχολείου Διάθεσης.

8. Για τους μετακινούμενους με ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο (δικό τους ή των συζύγων τους αποκλειστικά), Υπεύθυνη Δήλωση για τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και τον αριθμό της άδειας οδήγησης του ιδίου.

9. Αποδείξεις διοδίων σε περίπτωση που υπάρχουν στη διαδρομή

10. Για τους μετακινούμενους με μέσα μαζικής μεταφοράς, τα εισιτήρια και οι αποδείξεις είσπραξης/πληρωμής

Για τα παραστατικά που δηλώνονται στις Υπεύθυνες Δηλώσεις (6 και 8) θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θα αναζητούνται αντίγραφα αυτών (φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας, διπλώματος οδήγησης, κλπ.).

Επισημαίνεται ότι από τη λήξη των μαθημάτων μέχρι τη λήξη της Σύμβασης οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παραμένουν στο σχολείο τοποθέτησης και κατά συνέπεια να μην υπολογίζονται οδοιπορικά έξοδα για το εν λόγω διάστημα.

Η καταβολή του ποσού προϋποθέτει την αποστολή στην ΕΥΕ ΕΔ σε πρωτότυπα ή ακριβή αντίγραφα των παρακάτω:
  1. Διαβιβαστικό της ΔΠΕ (με λογότυπα)
  2. Τα παραστατικά 1, 2, 3 της ανωτέρω λίστας
  3. Υπογεγραμμένη λίστα παραστατικών σύμφωνα με το Υπόδειγμα 8
Ο Ειδικός Λογαριασμός πιστώνει το λογαριασμό της εκάστοτε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με τα ποσά των Δικαιούχων, και στη συνέχεια ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης προβαίνει στην κατάθεση του ποσού σε λογαριασμό που κάθε εκπαιδευτικός έχει δηλώσει.

Αναλυτικά ο οδηγός της Πράξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου