Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το «ρεύμα νίκης» του Τσίπρα είναι ρεύμα ...ήττας

Το «ρεύμα νίκης» που θέλει ο Τσίπρας όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά αντίθετα μοιάζει με ρεύμα ήττας. Ο Τσίπρας ξεφουσκώνει και θα σκάσει σαν μπαλόνι...
Όπως πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει, οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφία της στιγμής και δεν χρειάζεται να δίνουμε μεγάλη σημασία. Όταν όμως σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να είναι μπροστά, έστω και οριακά από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε καταλαβαίνει κανείς ότι ο Τσίπρας έχει μεγάλο πρόβλημα. Όχι μόνο δεν πείθει, όχι μόνο δεν μπορεί να πάρει ψήφους από τους εύλογα δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, αλλά χάνει και από
εκείνους που είχε σίγουρους μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,7% και είναι πρώτη με διαφορά ο,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 21,2%.
Το Ποτάμι παίρνει ποσοστά 9,4%, ακολουθούν η Ελιά με 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 8,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,8%, το ΚΚΕ 7,8%, άλλο κόμμα 5,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 13,6%.
Ντέρμπι στις ευρωεκλογές αλλά ιπροβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές δίνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis η οποία κι άλλες φορές έχει κάνει πιο… αριστερές προβλέψεις.
Στη μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr ( του Κούλογλου ντε που έκανε λεφτά με κρατικό χρήμα στην ΕΡΤ και τώρα πληρώνει και μηνιαίες μετρήσεις) στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές το 15,2% δηλώνει πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 15,1% ΝΔ.
Ακολουθούν το Ποτάμι με 9%, η Χρυσή Αυγή με 7,3%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΕΛΙΑ με 3,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, η ΔΗΜΑΡ με 1,5%, το ΛΑΟΣ με 1,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%. Το 14,4% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει, ενώ το 11,2% δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία.
Για τις εθνικές εκλογές η ίδια δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα δύο μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ με 20,7% έναντι 18,8% της ΝΔ.
Στο 8,2% η Χρυσή Αυγή, ενώ το Ποτάμι βρίσκεται στο 7%. Το ΚΚΕ στο 4,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 2,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 1,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 1,5%. Ποσοστό 1% καταγράφεται στη δημοσκόπηση για το ΛΑΟΣ, ενώ το 11,9% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Σε κάθε περίπτωση το «ρεύμα νίκης» που θέλει ο Τσίπρας όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά αντίθετα μοιάζει με ρεύμα ήττας. Ο Τσίπρας ξεφουσκώνει και θα σκάσει σαν μπαλόνι σε μια από τις μεγαλύτερες μεταπολιτευτικές πολιτικές απάτες.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου