Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πανεπιστήμιο Πατρών: 15o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Το 15o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2014 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων», ένα Πρόγραμμα Αριστείας σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Harald zur Hausen, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Heidelberg της Γερμανίας, βραβευμένος με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας. Ο τίτλος της ομιλίας του θα είναι “Contributions of Infections to Human Carcinogenesis – Mechanisms and Perspectives” (Ο Ρόλος των Λοιμώξεων στην Ανθρώπινη Καρκινογένεση – Μηχανισμοί και Προοπτικές).

Ο Καθηγητής Harald zur Hausen θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του
Πανεπιστημίου Πατρών. Η αναγόρευση θα γίνει την Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, στις 10:00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχει η διακεκριμένη ερευνήτρια, Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Victoria University, Αυστραλία, κα Βάσω Αποστολοπούλου, με τίτλο ομιλίας  “Development of an ovarian / breast cancer vaccine: what have we learnt in the last 20 years” (Ανάπτυξη Αντικαρκινικού Εμβολίου Ωοθηκών και Μαστού: Τι έχουμε μάθει τα τελευταία 20 χρόνια).

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης Ερευνητές, οι οποίοι σε σύντομες και επικεντρωμένες στον ερευνητικό στόχο ομιλίες θα παρουσιάσουν τις προόδους και τα αποτελέσματα των μελετών τους σε σημαντικούς τομείς Βιοϊατρικής και Φαρμακευτικής Έρευνας.

Ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Καθηγητής Χημείας κ. Κλεομένης Μπάρλος θα αναφερθεί στην ομιλία του στη Σύνθεση καινοτομικών παραγώγων της Ινσουλίνης στην Έρευνα για τον Διαβήτη. Ο Καθηγητής Χημείας κ. Γιάννης Ματσούκας, Διευθυντής του Προγράμματος επί σειρά ετών, και η Ερευνήτρια κα Lesley Probert του Ινστιτούτου Pasteur θα αναφερθούν στην πρόοδο των προκλινικών δοκιμών της Ελμυελίνης για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, καθώς και στην προετοιμασία του Φακέλου που θα υποβληθεί στους διεθνείς Οργανισμούς Υγείας FDA και EMEA για έγκριση κλινικών δοκιμών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα του Μίμη Πλέσσα, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τη Διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου και με τη συμμετοχή των ερμηνευτών Σπύρου Κλείσσα, Κωνσταντίνας Φαλίδα και του Νάσσος Σωπύλη στα πλήκτρα.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.
Δημοσιεύτηκε στα FoititikaNea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου