Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Δεν βλέπει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η Ανγκελα Μέρκελ, λέει στη Welt

5B6D5E79995E2A8B19CE4DA16F1314F8-1«Δεν βλέπω ένα τέτοιο “κούρεμα” για την Ελλάδα» απαντά η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε ερώτηση της κυριακάτικης Welt για το εάν προβλέπει ότι θα υπάρξει για την χώρα μας ένα haircut το οποίο θα επιβαρύνει το γερμανό φορολογούμενο. Ερωτηθείσα σε τι ορίζοντα θα έβλεπε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί το 2015, η καγκελάριος περιορίζεται να δηλώσει ότι βλέπει κάθε τρεις μήνες την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, σχετικά με την πορεία εφαρμογής του συμφωνηθέντος προγράμματος και τα μεταρρυθμιστικά βήματα.
«Όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα εκτείνονται πολύ πέρα από τις [γερμανικές] εκλογές. Έχουμε βάλει στόχο να συντονίσουμε την οικονομική πολιτική της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα παραχωρήσουμε περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή
Ένωση. Αλλά και το αντίθετο έχει νόημα – θα πρέπει να εξετάσουμε και αν όλες οι εξουσίες που διαθέτει πρέπει να παραμείνουν ή αν κάποιες θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουν στα κράτη-μέλη», δηλώνει η κυρία Μέρκελ.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ευρώπη μετά τον Σεπτέμβριο, αναφέρεται στην τραπεζική ένωση και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, ζήτημα το οποίο, όπως λέει, συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα, «μέσω της οποίας δημιουργείται βιώσιμη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για εκατομμύρια νέους».
Στην ίδια συνέντευξη, η Ανγκελα Μέρκελ δηλώνει ακόμη ότι δεν την πληγώνει η απεικόνιση της ως Χίτλερ από διαδηλωτές των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. «Είμαι ευτυχής που σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συλλαμβάνονται οι διαδηλωτές, αρκεί να διαδηλώνουν ειρηνικά, χωρίς βία. Το δικαίωμα στην ελεύθερη, ειρηνική έκφραση, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, είναι ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Πέρα από αυτό, έχω βιώσει διαδηλώσεις και στη Γερμανία», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου