Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Έκκληση ΕΛΜΕ Μαγνησίας προς τους Βουλευτές του Νομού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο


Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές της Μαγνησίας,
σε λίγες μέρες θα κληθείτε να ψηφίσετε το γνωστό Πολυνομοσχέδιο το οποίο οι εμπνευστές του το χαρακτηρίζουν ως “ αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση και την ανάταξη της χώρας”.
Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί και βεβαίως, οι στόχοι του Πολυνομοσχεδίου για οικονομική και κοινωνική ανάταξη της χώρας είναι προσχηματικοί και μόνο προσχηματικοί.
Το Πολυνομοσχέδιο αυτό κλιμακώνει την εφόρμηση στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια. Αποπειράται να νομοθετήσει την κατάργηση ακόμα και των τελευταίων υποτυπωδών κοινωνικών και οικονομικών παροχών για τον πολίτη.
Κάθε Έλληνας γνωρίζει , πόσο μάλλον ένας βουλευτής ψηφισμένος από το λαό, ότι οι χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, η χειραγώγηση των οικονομικών συντελεστών της χώρας, η εκμηδένιση της παραγωγικότητας, η  καταδυνάστευση του δημόσιου βίου, η διάλυση της εκπαίδευσης, η καταστροφή της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, ΔΕΝ αποτελούν αναπτυξιακές προοπτικές αλλά προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής καταβαράθρωσης.
Στεκούμενοι στον κλάδο τον οποίο έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε, σας ενημερώνουμε για το κλίμα οργής, αγανάκτησης αλλά και απογοήτευσης για τα κορυφαία θεσμικά όργανα της πολιτείας μας την οποία ορκιστήκατε να υπηρετείτε όπως κι εμείς.
Το Πολυνομοσχέδιο διαλύει το Δημόσιο Σχολείο. Καταργούνται 46 ειδικότητες εκπαιδευτικών και αντίστοιχοι τομείς στην Επαγγελματικοί εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα
Δεν είναι μόνον οι κατεστραμμένες ζωές 2500 εκπαιδευτικών.
Δεν είναι μόνο οι 2500 κατεστραμμένες προσωπικότητες επιστημόνων και τεχνικών που για πολλά χρόνια μεταλαμπάδευαν τις γνώσεις τους στη νέα γενιά.
Δεν είναι μόνο οι 2500 οικογένειες που καταδικάζονται στην ανέχεια και την στέρηση.
Είναι και ότι διαλύονται εκατοντάδες σχολεία με ότι κακό συνεπάγεται αυτό
Είναι ότι χιλιάδες νέοι που επιζητούσαν να φοιτήσουν σ’ αυτά θ’ αναγκαστούν να αρκεστούν σε κάτι πολύ λιγότερο και ακριβοπληρωμένο με χρήματα που η σημερινή οικογένεια δε διαθέτει. 
Είναι ότι καταστρέφονται τα όνειρα μιας γενιάς.
Είναι ότι στερείται η οικονομία μας από χιλιάδες νέους που θα αγωνίζονταν γι αυτή, έχοντας αποκομίσει υψηλού επιπέδου μόρφωση, εκπαίδευση και δεξιότητες μέσα σ’ αυτά τα δημόσια σχολειά που καταργούνται, από εκείνους τους εκπαιδευτικούς που απολύονται.
Και κάτι ακόμη χειρότερο… Αυτό είναι μόνο η αρχή.
Είναι η αρχή του τέλους για το Δημόσιο Σχολείο.
Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές της Μαγνησίας,
αυτή την κρίσιμη στιγμή, σας καλούμε όλους να τοποθετηθείτε άμεσα και δημόσια σχετικά με την στάση που σκοπεύετε να κρατήσετε απέναντι στο επαίσχυντο αυτό νομοθέτημα.
Πρέπει να επιλέξετε:
Ή θα συνταχθείτε με τους ανθρώπους που σας εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσετε ή θα συνταχθείτε με τους ξένους τοκογλύφους.
Ή θα συνταχθείτε με τους ανθρώπους που μόχθησαν, μοχθούν κα ζητάνε να συνεχίσουν να μοχθούν για την πολυβασανισμένη μας χώρα ή θα συνταχθείτε με το διεθνές σαρκοβόρο παράσιτο του κεφαλαίου.
Ή θα συνταχθείτε με όσους άοκνα εργάζονται για ένα καλύτερο αύριο ή θα συνταχθείτε με εκείνους που θέλουν μια Ελλάδα μόνιμα χρεωκοπημένη και υποταγμένη.
Αναμένουμε να καταψηφίσετε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα.
Αναμένουμε να τιμήσετε με την ψήφο σας όσους σας στήριξαν με την ψήφο τους και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Αναμένουμε να δώσετε μια μάχη μέχρις εσχάτων για να στηρίξετε αυτούς τους 2500 εκπαιδευτικούς, τους 20000 μαθητές, το Δημόσιο Σχολείο κι ολάκερη την κοινωνία.
Σε τέτοια και μόνο τέτοια περίπτωση θα είτε καλοδεχούμενοι, αξιότιμοι  και αξιοσέβαστοι στον τόπο των ανθρώπων που σας ανέδειξαν και σας εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους.

Ο Πρόεδρος
Σωκράτης Σαβελίδης
H Γραμματέας
Βάνα Ζωϊτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου