Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Τέλη Ιουλίου η προκήρυξη για την μεταβατική τηλεόραση


0abe83c3b8793501208d1f5d5a198745_XLΜε την ψήφιση του νόμου για τη νέα δημόσια τηλεόραση από την βουλή και την δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβέρνησης θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του υπουργείου οικονομικών για την μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόραση.
Αρχικά θα αφορά 500 άτομα και στην συνέχεια θα προκηρυχθούν ακόμα 1500 θέσεις.
«Θα κάνουμε την προκήρυξη για 2.000 θέσεις. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις
άλλες 1.500 θέσεις» δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής στο ραδιόφωνο του Alpha.
Η σύμβαση θα έχει διάρκεια δύο μηνών και θα γίνεται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών. Θα αφορά δημοσιογράφους, τεχνικούς, οδηγούς και διοικητικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Π. Καψής προτεραιότητα θα έχουν οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ.
«Κυρίως θα είναι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Άρα, το μεγαλύτερο μέρος ουσιαστικά θα είναι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».
Τις αιτήσεις θα ελέγξει επιτροπή η οποία μπορεί να αποτελείται ακόμα και από στελέχη της πρώην ΕΡΤ. «Εκείνο που θέλω να διασφαλίσω είναι ότι η επιλογή θα γίνει με κάποια κοινωνικά κριτήρια, γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν και ειδικές ανάγκες. Υπάρχουν ζευγάρια που εργάζονται και οι δυο στην ΕΡΤ. Όλα αυτά θα ληφθούν υπ’ όψιν για να γίνει μια επιλογή. Αναγκαστικά, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή παρά να αφήσουμε έξω έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Μόλις θα ελευθερωθεί η ΕΡΤ, ελπίζω να πάμε σε 2.000 άτομα που έχει συμφωνηθεί, και ουσιαστικά, αν βγάλουμε κάποιες κατηγορίες, θα είναι η μεγάλη πλειοψηφία» τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημόσια τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου