Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Τέρμα στην συμφωνία και τα γεωπολιτικά παιχνίδια (γράφει ο Δρ. Ν. Στεργιούλας)

Τέρμα στην συμφωνία και τα γεωπολιτικά παιχνίδια
Για τους ελαχιστους που ανησυχουν η ευχονται οτι το Μακεδονικο θεμα ισως φερει την Ελλαδα στα προθυρα του εθνικου διχασμου, εχω ενα απλο μηνυμα. Οταν τα 80%-90% του ελληνικου λαου βρισκεται ενωμενο και ομοφωνο στην ιδια πλευρα, αυτο αποτελει εθνικη κυριαρχια και οχι προθυρα εθνικου διχασμου.
Ο μονος διχασμος που ηδει εγινε ειναι μεταξυ του ελληνικου λαου που παλευει για την προστασια των εθνικων συμφεροντων της Ελλαδας και της σημερινης κυβερνησης που παλευει για τα συμφεροντα αγνωστων. Αν τα συμφεροντα της κυβερνησης ταυτιζοταν με τα συμφεροντα του ελληνικου λαου δεν θα υπηρχε κανεναν θεμα για το μακεδονικο. Ομως δεν ταυτιζονται και αυτο απεδειχθει απο την αρνηση της κυβερνησης να καλεσει δημοψηφισμα.

Η κυβερνησης υπεγραψε μια συμφωνια που περιλαμβανει ιστορικες ασυναρτησιες και διχως να ακολουθησει την διαδικασια του δημοψηφισματος. Η επομενη ελληνικη κυβερνησης δεν εχει αλλη επιλογη παρα να προβει αμεσα στην ακυρωση της. Δεν θα ειναι η πρωτη φορα που μια διεθνη συμφωνια καταληγει στον καλαθο αχρηστων. Αν μετρησομε ποσες διεθνεις συμφωνιες μεταξυ χωρων, ακυρωνονται, αγνουνται η ποτε δεν εφαρμοζονται θα χρειαστουμε αρκετους τομους βιβλιων να τις καταχωρησομε.
Για την Σκοπιανη κυβερνηση αποτελει μια ματαια προσπαθεια να πεισει την διεθνη κοινοτητα οτι το αιτημα της για το ονομα Μακεδονια εχει ιστορικη και νομικη υποσταση. Ειδικα για μια χωρα οπου οι κατοικοι της εμφανιστηκαν στην περιοχη της 6 αιωνες μετα το θανατο του Μεγαλου Αλεξανδρου.
Ειναι αστειο επισης να επισημοποιουν την Σλαβικη γλωσσα σαν μακεδονικη, οταν δεν μπορουν καν να διαβασουν η προφερουν το ονομα Αλεξανδρος και αλλα ονοματα που ειναι γραμενα στα ελληνικα στα αρχαια νομισματα και στα μακεδονικα μνημεια. Θα ελεγα, η φυλη των Καλασχα που ζει στα συνορα Πακισταν και Αφγανισταν, που θεωρουν οτι ειναι απογονοι του Μεγαλου Αλεξανδρου, ειναι πιο πολυ Μακεδονες απο τους Σλαβους Σκοπιανους, διοτι τουλαχιστον μιλουν ελληνικα.
Ομως οσοι ψαχνουν να βρουν λυση στο Σκοπιανο θεμα με ιστορικα στοιχεια και αποδειξεις κοιτουν σε λαθος κατευθνση. Οι πραγματικοι λογοι πισω απο το μακεδονικο θεμα ειναι καθαρα γεωπολιτικοι και συνοψιζονται σε μια μονη λεξη: ΑΙΓΑΙΟ. Ηταν αρχικα ο Τιτο που μετανομισε την Γιουγκοσλαβικη επαρχια Βαρδασκα σε Μακεδονια διοτι του εδινε την ευκαιρια για εδαφικες απαιτησεις για την ελληνικη μακεδονια και επεκταση της Γιουγκοσλαβιας στο Αιγαιο. Σημερα οι λογοι παραμενουν οι ιδιοι. Απλως αλλαξαν οι παικτες.
Δεν ειναι καν μυστικο οτι ο μεγαλυτερος ξενος παραγοντας που ελεγχει τα Σκοπια ειναι ο γνωστος αριστερος Σορος με την καλυψη διαφορων Ευρωπαιων γκλοβαλιστων και παλιοτερα το αμερικανου προεδρου Ομπαμα. Η επιροη του Σορου στα Σκοπια ειναι τοσο ισχυρη που ειναι αξιον αποριας οτι η χωρα δεν εχει ονομασθει ηδει στο ονομα του.
Τα Σκοπια σαν χωρα δεν εχει τιποτε απο πλευρας εθνικου πλουτου και υποδομης που να προσελκυει το ενδιαφερον των μεγαλων χωρων και αλλων ξενων συμφεροντων. Ειναι μια απομωνομενη οπισθωδρομικη χωρα με συνεχεις εσωτερικους αναβρασμουτς μεταξυ των Σλαβοφωνων, Αλβανοφωνων και αλλων εθνικοτητων που απαρτιζουν τον πληθυσμο της. Υπαρχει μεγαλη πολιτικη διαφθορα και η Ευρωπαικη Ενωση και ΗΠΑ επεμβαινουν συχνα να ηρεμησουν την κατασταση.
Ομως για τους ξενους παραγοντες που ελεγχουν την χωρα, τα Σκοπια εχουν μονο αξια οσο διατηρουν το ονομα Μακεδονια η βορεια μακεδονια που εξυπηρετει τα μελλοντικα σχεδια τους που ειναι τα ιδια που ειχε παλιοτερα ο Τιτο. Επεκταση στο Αιγαιο με το προσχημα ενωσης με την ελληνικη Μακεδονια. Σε αυτο χρειαζοταν και την βοηθεια της ελληνικης κυβερνησης και την βρηκαν στο προσωπο του Τσιπρα που εσκεμμενα η απο ηλιθια αγνοια συμετεχει στο παιχνιδι τους.
Η συμφωνια που υπεγραφει δημιουργει τις προυποθεσεις και τους ανοιγει πλεον τον δρομο. Αν ηδει δεν αρχισαν ακομη, συντομα οι Σκοπιανοι και οι ξενοι υποκινητες θα αρχισουν να μιλανε και για νοτια Μακεδονια. Δεν υπαρχει βεβαια νοτια Μακεδονια, αλλα στο μελλον καποιοι θα την ανακαλυψουν. Αν η κυβερνηση Τσιπρα ανακαλυψε οτι υπαρχει Βορεια Μακεδονια, οι Σκοπιανοι και τα αφεντικα τους, δεν θα εχουν προβλημα να ανακαλυψουν καποια νεα Νοτια Μακεδονια στο μελλον.
Αν τετοια σεναρια ακουγονται σαν φαντασιωσεις σε μερικους, θα τους θυμησω μια παλια φαντασιωση που εγινε πραγματικοτητα. Καποτε στην παλια Γιουγκοσλαβια υπηρχε μια επαρχια με το ονομα Βαρντασκα, που μετανομασθηκε σε Μακεδονια, που αργοτερα ανεγνωρισθηκε σαν κρατος, που σημερα η ελληνικη κυβερνηση καλει Βορεια Mακεδονια. Σιγουρα κανεις δεν περιμενε να συμβει κατι τετοιο, οπως πολλοι δεν περιμεναν την διασπαση της Σοβιετικης Ενωσης, Γιουγκοσλαβιας, Τσεχοσλοβακιας κλπ και την δημιουργια δεκαδων νεων χωρων.
Η Ελλαδα δεν εχει να φοβηθει τιποτε οσο αρνειται να αναγνωρισει τα Σκοπια σαν χωρα με ονομα που περιλαμβανει τον ορο Μακεδονια και οσο κανει χρηση του βετο εναντια στην εισοδο των Σκοπιων στην Ευρωπαικη Ενωση.
Ειναι κινησεις αποφασιστικες που δινουν την καλυτερη ευκαιρια για μια οριστικη λυση. Για τους ξενους παραγοντες που προσδοκουσαν σε γεωπολιτικες ανακαταξεις στη περιοχη, θα ειναι πλεον θεμα χρονου, για ποσο καιρο ακομη θα συνεχιζουν να υποστηριζουν τα Σκοπια, διχως να εχουν εναν αλλο Τσιπρα στην Ελλαδα να τους βοηθησει. Χωρις την συμπαρασταση τους, η Σκοπιανη κυβερνηση ισως τελικα αναγνωρισει οτι η οικονομικη αναπτυξη και ευημερια της χωρας της ειναι προτιμοτερα απο ενα κλεμενο ονομα.
Η επομενη ελληνικη κυβερνηση εχει μια ευκολη επιλογη. Να ακουσει τον ελληνικο λαο που ηδει εχει μιλησει. Αν η Ελλαδα επεζησε χιλιαδες χρονια ειναι γιατι παντα εμπιστευεται την τυχη της και το μελλον στον ελληνικο λαο και οχι σε τυχοδιωκτικες κυβερνησεις.
Δρ. Νικολαος Α. Στεργιουλας
Διεθνης Οικονομολογος,

Ο Δρ. Στεργιουλας ειναι διεθνης οικονομολογος και εχει διετελεσει συμβουλος σε δημοσιες υπηρεσιες και τον ιδιωτικο τομεα. Στο παρελθον εχει εργασθει  στο αμερικανικο Κονγρεσσο και διετελεσε ανωτατο στελεχος του Υπουργειου Εμποριου των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου