Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Να φέρει το… πεζοδρόμιο στη Βουλή, επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ


Στρατηγική έντασης με συχνές επιθέσεις κατά τη κυβέρνησης και προσπάθεια να φέρει το… πεζοδρόμιο στη Βουλή, επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται το σχέδιό του να συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όσο φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του από το πιο μαύρο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, θα βάζουν μπουρλότο στην ομαλότητα.
Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για σκηνικό που μοιάζει στο «βρόμικο ’89» ή για το 2008, όταν η κυβέρνηση δεχόταν επιθέσεις από την αντιπολίτευση ακόμη και για ήσσονος σημασίας θέματα, ωστόσο, η κατάσταση σε πολιτικό επίπεδο είναι έκρυθμη και απειλεί τις όποιες καλές προοπτικές της οικονομίας.
Με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το θέμα των φαρμάκων και φτάσαμε στις πολύ σοβαρές καταγγελίες από την Κουμουνδούρου και από τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Με αποκλειστική ευθύνη της Κουμουνδούρου, κατατέθηκε η πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, δημιουργώντας πολιτική αναταραχή και στοχεύοντας στη συνοχή της κυβέρνησης.

Τα όσα ακούστηκαν ή θα ακουστούν το επόμενο διάστημα αναμένεται να βάλουν νέες φωτιές στη χώρα και πλέον η αντιπαράθεση περνά στο Κοινοβούλιο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να την περάσει στο δρόμο με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις.
Η Βουλή θα μυρίζει μπαρούτι μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς θα έρθουν και οι ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό. Αυτό που ήθελε ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος γίνεται πραγματικότητα. Μονομαχία στο Ελ Πάσο, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει… προβάδισμα λόγω του «διδακτορικού» του στο Τέξας.
Την Τρίτη θα γίνει η συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το φάρμακο και αμέσως αναμένεται να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τις μειώσεις στα φάρμακα, και ήδη οι ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να απέχουν σε μια κίνηση που δείχνει αμηχανία αλλά και φυγομαχία. Όταν μειώνονται οι τιμές 6.000 φαρμάκων και δεν ψηφίζουν για να μη δώσουν πλεονέκτημα στην κυβέρνηση αυτό ασφαλώς δείχνει και μικροψυχία.
Εδώ που φτάσαμε, όμως, και με τις πρωτοφανείς καταγγελίες που έχουν εκτοξευτεί εκατέρωθεν ο κόσμος ζητά αποδείξεις και ονόματα. Και ο υπουργός Υγείας να φανερώσει από ποιους δέχθηκε πιέσεις, ποιοι φαρμακοβιομήχανοι τον ενόχλησαν και πώς εμπλέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το ραδιόφωνό του. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να λέγεται σοβαρό κόμμα της αντιπολίτευσης, πρέπει να αποδείξει αφενός ότι δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα κι αφετέρου γιατί δεν ψηφίζει μια τροπολογία που θα μειώσει τα φάρμακα για τον κόσμο. Όχι μόνο τα γενόσημα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο αλλά και πολλά άλλα κανονικά σκευάσματα.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα για τα υποβρύχια, αν δεν αποδείξει ότι ο Βενιζέλος ή όποιος άλλος έχουν φέρει ζημιά στο Δημόσιο. Η τακτική της τεχνητής έντασης θα κάνει κακό στην Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεύθυνος, κάποιος πρέπει να τον βάλει στη θέση του.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου