Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Αντιπαράθεση Καψή-Λαφαζάνη στη Βουλή για το θέμα της ΕΡΤ

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση του Π.Καψή με τον Π.Λαφαζάνη για το θέμα της ΕΡΤ στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής.

«Τα ΜΑΤ μπήκαν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής διότι μια φούχτα εργαζομένων έθετε σε κίνδυνο την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας και γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελαν να ανοίξει η Δημόσια Τηλεόραση για να πιάσουν δουλειά» ανέφερε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Λίγη ώρα αφότου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε
καταγγείλει καθεστωτικές πρακτικές με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, ο κ. Καψής απάντησε:

«Έχετε ζήσει τη χούντα. Ευτελίζετε τους αγώνες αυτούς κάνοντας τέτοιους παραλληλισμούς. Τα ΜΑΤ μπήκαν διότι αυτό επέβαλε μια φούχτα εργαζομένων που κρατούσαν το κτίριο μολονότι η πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελαν να ανοίξει η Δημόσια Τηλεόραση για να εργαστούν.»

Όπως εξάλλου ανέφερε ο κ. Καψής, «αν η Δημόσια Τηλεόραση δεν έμπαινε στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής δεν θα καλυπτόταν η Ευρωπαϊκή Προεδρία» για αυτό και από τον Σεπτέμβριο είχε ζητήσει να παρέμβει ο εισαγγελέας διότι «έχουμε καθυστερήσει αρκετά ήδη».

Ο κ. Καψής στράφηκε και κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ λέγοντας ότι «δεν ήθελε να προστατέψει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ήθελε να δημιουργήσει μια πολιτική ιστορία. Το ίδιο έγινε και με την ΕΣΗΕΑ».

Πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΣΗΕΑ δεν πήγε ποτέ να διαπραγματευτεί για τους δημοσιογράφους αν και έβγαζε ανακοινώσεις ότι δεν καλύπτονταν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, πράγμα που διαψεύσθηκε από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Για όσους χαρακτηρίζουν μόρφωμα τη Δημόσια Τηλεόραση, ο υφυπουργός απάντησε: «Οι 600 άνθρωποι που δουλεύουν εκεί πέρα είναι ένα μόρφωμα κατ' εσάς. Τι είναι αυτό το μόρφωμα όμως; Ρεπορτάζ για το φεστιβάλ κινηματογράφου που είδατε; Στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αύριο το μαραθώνιο στον οποίο παίρνουν μέρος 30.000 Αθηναίοι ποιος θα τον μεταδώσει; Η Δημόσια Τηλεόραση. Η Θεία Λειτουργία πάλι από τη Δημόσια Τηλεόραση.

» Αυτή τη στιγμή η Δημόσια Τηλεόραση είναι ο αποκλειστικός επικοινωνιακός χορηγός του εθνικού κρατικού, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αυτήν μποϊκοτάρετε. Και βέβαια λένε δεν έχει καλό πρόγραμμα. Δεν έχει καλό πρόγραμμα διότι δεν έχει πρόσβαση στο αρχείο αλλά και γιατί διακόπτει το πρόγραμμα της κάθε τόσο και δεν έχει σταθερότητα για να δείξει την ομιλία του κ. Τσίπρα, την ομιλία του κ. Κουτσούμπα, την ομιλία του κ. Καμμένου, του κ. Κουβέλη, του κ. Βενιζέλου. Αυτά τα κάνει η Δημόσια Τηλεόραση την οποία εσείς έχετε βάλει στο στόχαστρο».

Ο υφυπουργός σχολίασε και τη φράση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ «ψυχή βαθιά» μετά την είσοδο των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο και προτού εκείνος σταματήσει να εκφωνεί.

«Κατανοώ τη στιγμή για τον συνάδελφο. Αλλά νομίζω δεν υπάρχει κανείς από τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων που να θεώρησε ότι πάμε σε εμφύλιο για την ΕΡΤ και να δώσει την ευχή που δίνανε στον εμφύλιο. Έχω την αίσθηση ότι εκείνη τη στιγμή ο συνάδελφος δημοσιογράφος νόμιζε ότι έκανε τη μεγάλη επανάσταση».



 Η αντίδραση Λαφαζάνη

«Φαίνεται ότι δεν έχετε συναίσθηση των εγκλημάτων που έχετε διαπράξει κύριε Καψή» αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Είσαστε ο υπουργός του μαύρου, του κατάμαυρου. Τώρα γίνατε και υπουργός των ΜΑΤ και των αστυνομικών επεμβάσεων. Και τώρα μόλις είπατε ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας καλούσατε τον εισαγγελέα. Είστε και ο υπουργός των εισαγγελέων. Να χαίρεστε την ιδιότητα σας. Σας βάλανε να διεκπεραιώσετε μια από τις πιο βρώμικες επιχειρήσεις που έχουν γίνει στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Βρώμικη παμβρώμικη επιχείρηση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα σχολίασε ότι πλέον «στο μόρφωμα που κατασκεύασε η κυβέρνηση, για να μπούνε οι εργαζόμενοι στο κτίριο πάνε συνοδεία των ΜΑΤ».

«Με τα ΜΑΤ θα κάνετε ενημέρωση και τηλεόραση; Αυτά θα κάνουν την ενημέρωση; Αυτές είναι σκηνές Δημοκρατίας;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ακόμη ότι επί μήνες οι απολυμένοι της ΕΡΤ «διεκπεραιώνουν ένα τεράστιο πλουραλιστικό ενημερωτικό έργο το οποίο κάθε βράδυ δεν μπορούν να το κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια με τη μονοφωνία της προπαγάνδας την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και αυτοί με τη σειρά τους έχουν επιβάλει τη διαπλοκή και ότι αυτό συνεπάγεται για τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου