Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Σε δουλειά να βρισκόμαστε: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με αφορμή την εντολή εκκένωσης της ΕΡΤ, προκειμένου όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας να σταματήσει η πορεία της χώρας προς την οικονομική καταστροφή και η απαξίωση της δημοκρατίας. «Έχουμε χρεός να την εμποδίσουμε και με τη στηριξη του λαού θα τα καταφερουμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία και να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για καλύτερο αύριο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο παριστάμενος Υπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε για ευκαιρία της κυβέρνησης να αποδείξει ότι η κοινοβουλευτική πλειψηφία είναι ισχυρή και αραγής και τις επόμενες μερες –όπως είπε- θα τοποθετηθουμε όλοι για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μελλον χώρας. Ενώ πρόσθεσε ότι
μέσα από την ψήφο επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ θα αναβαπτιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η Βουλή προς το παρόν διέκοψε τη συνεδρίαση για να καθορίσει τα διαδικαστικά ζητήματα της σχετικής συζήτησης.


Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ αλλά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα κατηγορώντας τη ότι η πολιτική της έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση στο λαό και «προκειμένου να συνεχίσετε το καταστροφικό σας έργο γίνεστε όλο και πιο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και το λαό».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για μέγιστη θεσμική εκτροπή λέγοντας ότι «αποφασίσατε να μπείτε νύχτα στην ΕΡΤ προκειμένου αύριο πάλι νύχτα να μπαίνετε στα σπίτια ανθρώπων που χρωστάνε και να τα βγαζετε σε πλειστηριασμούς γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα. Αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν την ανεχόμαστε . Η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική. Ας την αναλάβει καθένας καθ’ όπως του αναλογεί. Η κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά προκειμένου να σταματήσει η πορεία προς την καταστροφή της χώρας. Έχουμε χρέος να την εμποδίσουμε και με τη στήριξη του λαού θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο» κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα λέγοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μπήξει για Τρίτη φορά το μαχαίρι στην πληγή ενώ για το φόρο ακινήτων υποστήριξε ότι σήμερα την αποτυχία των επιλογών της η κυβέρνηση προσδοκά να τη μετατρέψει σε σκληρή τιμωρία για λαο» και την κατηγόρησε ότι ετοιμάζεται να λεηλατήσει και την ιδιοκτησία. Σε αυτές τις επιλογές δεν εχετε κανένα λαϊκό έρισμα και νομιμοποιηση και μόνο σας σύμμαχος είναι μια μικρή ολιγαρχία προνομιούχων και ευνοημένων επιχειρηματιών» ανέφερε.

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας. Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι η πρόταση δυσπιστίας συζητείται επί τρεις ημέρες και ολοκληρώνεταιι τη δωδεκάτη νυχτερινή της τρίτης ημέρας με ονομαστική ψηφοφορία. Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή τουλάχιστον από 151 βουλευτές.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου