Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς: Όσοι διαφωνούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους



Η φορολόγηση των ακινήτων προς στιγμήν προσέλαβε χαρακτηριστικά πολιτικής κρίσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Εντολές που δεν εφαρμόστηκαν, φόβοι και αγωνίες που οδηγούν σε αναδίπλωση αλλά και στην οργή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνθέτουν το παρασκήνιο των εξελίξεων.
Τα όσα συνέβησαν έχουν εξοργίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έδωσε εντολή στον Γιάννη Στουρνάρα να αρθούν αδικίες και να γίνουν βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου.
Η αναδίπλωση ήταν αναμενόμενη μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων των βουλευτών, ενώ όπως φάνηκε έπρεπε να γίνει καλύτερη προετοιμασία και να μην φθάνει η κυβέρνηση την ύστατη στιγμή να τρέχει ασθμαίνοντας να δώσει λύση.
Για μια ακόμη φορά η Κ.Ο. θύμισε «στρατό ατάκτων» με τους περισσότερους βουλευτές να
κινούνται εκτός γραμμής, χωρίς να έχουν κατά νου το εθνικό συμφέρον, αλλά την εκλογική τους πελατεία.
Αυτή η συμπεριφορά όπως ήταν αναμενόμενο έβγαλε εκτός εαυτού τον ίδιο τον Σαμαρά. Όσοι βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες εντός ή πέριξ του γραφείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που τον άκουσαν να μιλά σε τόσο έντονο ύφος.
Η οργή του Πρωθυπουργού είχε άμεση σχέση με το πλήγμα γοήτρου που δέχτηκε η κυβέρνηση για πολλοστή φορά εντός ολίγων εβδομάδων.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού τόνιζαν μάλιστα ότι «μπορεί προς στιγμήν να “σκιάστηκε” η εικόνα της αποφασιστικότητας που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση αλλά το κέρδος από το τελικό σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων θα είναι πολλαπλάσιο για την οικονομία και την κοινωνία».
Παρά αυτή την εκτίμηση, η εμπειρία της περασμένης εβδομάδας και κυρίως η «ενοχλητική» στάση πολλών βουλευτών, έχει προκαλέσει την οργή του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν πρόκειται να υποχωρήσει στον σχεδιασμό του.
Ο ίδιος εμφανίζεται έτοιμος να δώσει απαντήσεις σε όλους και για όλα το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Μέγκα.
Στις προθέσεις του Πρωθυπουργού είναι να «επαναδιατυπώσει με απόλυτη σαφήνεια και αποφασιστικότητα την πολιτική του και να καλέσει όσους διαφωνούν να λάβουν τις αποφάσεις τους ξεκαθαρίζοντας ότι οι επιλογές της πλειοψηφίας θα πρέπει να ακολουθούνται από όλους».
Μάρκος Αυρήλιος
antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου