Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Στους 5 μήνες… έπεσε η αναμονή για σύνταξη στο Δημόσιο

asaΚατά έξι μήνες έχει μειωθεί η περίοδος αναμονής για να λάβει κάποιος σύνταξη του Δημοσίου, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πλέον η μεσοσταθμική χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης έχει φτάσει στους 4-5 μήνες από 11-12 μήνες που ήταν το καλοκαίρι του 2012.
Ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ότι το μέτρο προκαταβολής σύνταξης, το οποίο νομοθετήθηκε στα τέλη Απριλίου του 2013 βρίσκεται πλέον σε πλήρη εφαρμογή.
Χθες, την προκαταβολή σύνταξης για το μήνα Νοέμβριο έλαβαν 10.898 υπάλληλοι του Δημοσίου από
τους 11.112 που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από την 1η Μαρτίου 2013 και μετά και έχουν κάνει αίτηση για σύνταξη. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ήδη έχει καλυφθεί το 98,1% του συνόλου των υπαλλήλων του Δημοσίου που αποχώρησαν έως την 5η Νοεμβρίου 2013, οι οποίοι και λαμβάνουν την προκαταβολή της σύνταξης που καλύπτει το 65% του συνολικού ποσού που θα λαμβάνει ο δικαιούχος.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διευθέτησαν, εν πολλοίς, τις εκκρεμείς αιτήσεις από την περίοδο πριν από το Μάρτιο του 2013 με αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί σε 2-3 μήνες για τους στρατιωτικούς και υπαλλήλους των σωμάτων ασφαλείας, σε 4-5 μήνες για τους πολιτικούς υπαλλήλους και σε περίπου 6 μήνες για τους υπαλλήλους ΝΠΔΔ και ειδικών κατηγοριών.
Δηλαδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, στους 4-5 μήνες, από 11-12 μήνες που ήταν το καλοκαίρι του 2012, ενώ κατά το επόμενο διάστημα ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου