Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εκστρατεία πόρτα πόρτα (και) στη Θεσσαλονίκη με Ψωμιάδη επικεφαλής



«Η μάχη θα γίνει πόρτα πόρτα, γιατί ο αγώνας είναι εθνικός». Αυτή η φράση, ειπωμένη από τον Σωτήρη Κούβελα στη σύσκεψη που έκανε την Παρασκευή το βράδυ η Ν.Δ. Θεσσαλονίκης με τα αυτοδιοικητικά στελέχη του νομού, εμπεριέχει το μήνυμα που θέλει να δώσει ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ούτε η παραπάνω φράση είναι τυχαία ούτε αυτός που την είπε, αποτελώντας βασικά κομμάτια της στρατηγικής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ο κ. Ψωμιάδης έχει τονίσει αρκετές φορές ότι ένα από τα λάθη που έκανε η Ν.Δ. στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ότι ακολούθησε μια γενικόλογη οργανωτική στρατηγική, που δεν έφτανε στην πόρτα του απλού ψηφοφόρου του κόμματος, και ότι στην προεκλογική εκστρατεία παραμελήθηκαν ιστορικά
στελέχη της παράταξης. Ετσι η ενεργοποίηση του Σωτήρη Κούβελα, που μίλησε στη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στο «Grand Hotel», με τη συμμετοχή στελεχών της αυτοδιοίκησης του κόμματος, δεν είναι τυχαία. Είχε προηγηθεί και η εμφάνιση του παλιού δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Λάκη Ιωαννίδη, που δραστηριοποιείται μετεκλογικά στα κομματικά δρώμενα της Ν.Δ.

Χτες στα γραφεία της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διοικούσας, με τη συμμετοχή του κ. Ψωμιάδη, του προέδρου της Διοικούσας Δημήτρης Τσάμη, του πρώην υφυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλου, των τεσσάρων προέδρων των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης (Τάσος Εμμανουηλίδης, Μίλτος Τασούλης, Θόδωρος Μητράκας και Κυριάκος Λαζός), του αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Αντώνη Οικονόμου και των βουλευτών Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρου Καλαφάτη, Ελενας Ράπτη και Γιώργου Ορφανού. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στρατηγική του εκλογικού αγώνα πόρτα πόρτα, ενώ έγιναν και συγκεκριμένες χρεώσεις προς τους βουλευτές, που αυτή τη φορά θα βάλουν πιο ενεργά πλάτη στην προεκλογική εκστρατεία. Γιατί, όπως έλεγε ένας από αυτούς χαρακτηριστικά, «στην προηγούμενη προεκλογική μάχη εμείς τρέχαμε για τον σταυρό, τώρα με τις λίστες θα δώσουμε τη μάχη για το κόμμα».

Οσον αφορά τις περιοδείες του κ. Ψωμιάδη, η εκκίνηση θα δοθεί μεθαύριο Τρίτη με επίσκεψη στον νομό Κιλκίς, ενώ το Σαββατοκύριακο θα επακολουθήσει μεγάλη περιοδεία στη Θράκη.


«Π. Μελάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου