Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΝΔ: Πόρτα – πόρτα μέχρι την Κυριακή το απόγευμα

Στη Μεσσηνία από σήμερα ο Αντ. Σαμαράς για την ψήφο της Κυριακής στην Πύλο. Πόρτα – πόρτα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες ο ύστατος αγώνας για τη συσπείρωση. Οι εκτιμήσεις της Λ. Συγγρού για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Στη Μεσσηνία από σήμερα ο Αντ. Σαμαράς για την ψήφο της Κυριακής στην Πύλο. Πόρτα – πόρτα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες ο ύστατος αγώνας για τη συσπείρωση.
Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται από σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία έπειτα από την προεκλογική περίοδο που έκλεισε με την ομιλία του χθες στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Σαμαράς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή το πρωί στην Πύλο και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει από το γραφείο του στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού τα αποτελέσματα των εκλογών μαζί με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και στελέχη της παράταξης.

Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ επικρατούσε μέχρι χθες συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης χωρίς ωστόσο άπαντες να κρύβουν την ενόχλησή τους για τις παρεμβάσεις στο παρά πέντε της κάλπης από εταίρους και δανειστές για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθεί ο ελληνικός λαός την Κυριακή.

«Η μάχη θα δοθεί πόρτα – πόρτα μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη» έλεγαν στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο που θα έχουν στην τελική έκβαση των αποτελεσμάτων δυο συγκεκριμένες κατηγορίες ψηφοφόρων:

Οι αναποφάσιστοι αλλά και όλοι όσοι το 2009 έμειναν στο… σπίτι τους αποδοκιμάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή χωρίς όμως να επιλέξουν την ψήφο σε κάποιο άλλο κόμμα.

Οι συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ εξέφραζαν χθες την ικανοποίησή τους για τη συνολική εικόνα της ΝΔ στην προεκλογική περίοδο αλλά και για το γεγονός ότι το κόμμα, όπως σημείωναν, «έθεσε μία συγκεκριμένη ατζέντα για την οικονομία και την ασφάλεια προτάσσοντας ένα θετικό μήνυμα μέσα από την καμπάνια που ακολούθησε».

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι:

- Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε με σαφήνεια την απόφασή του να στηρίξει τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου.

- «Αποενοχοποίησε» τη συζήτηση για μία σειρά από θέματα που αφορούν κυρίως στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια του πολίτη.

- Υποστήριξε με επιχειρήματα την άποψή ότι «ο Ε. Βενιζέλος ήταν ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου και συνεχιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου».

- Εξήγησε το επιχείρημα της «χαμένης ψήφου» προς μικρότερα κόμματα που φλερτάρουν με την έξοδο της χώρας από το ευρώ

- Αιτιολόγησε τη θέση του ότι «η ΝΔ είναι η μόνη σταθερά στο πολιτικό σύστημα» και

- Ξεκαθάρισε τα σενάρια περί… συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ παρά τα συνεχή μηνύματα από το εξωτερικό για την ανάγκη να υποστηριχθεί μία κυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων που θα εφαρμόσει «κατά γράμμα» τη νέα δανειακή σύμβαση.
Σταθόπουλος Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου