Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ο αγώνας σταματά με το κλείσιμο της κάλπης

Έληξε χτες η προεκλογική περίοδος.
Τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού τα έδωσαν όλα για να αποφύγουν τον εφιάλτη τους: την δυνατή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Δημιούργησαν και πριμοδότησαν προκλητικά κάθε συνδυασμό που θα μπορούσε να αφαιρέσει δυνάμεις από τη ΝΔ. Διατάχθηκαν ακόμα και οι εφεδρείες διαπλοκής να μπουν στη μάχη και ας καούν στο ρόλο τους, ως ουδέτεροι Δούρειοι Ίπποι – θα ετοιμάσουν άλλους για το μέλλον , τώρα η μάχη είναι πολύ κρίσιμη για τα συμφέροντά τους. Είδαμε, έτσι, τον...
Κύρτσο να θέλγεται από τον, περιστέρι στο κεφάλι, πρόεδρο και να γίνεται (άκουσον –άκουσον), εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ (επικεφαλής και του ψηφοδελτίου επικρατείας, βεβαίως – βεβαίως). Δευτεροκλασάτες τηλεοπτικές περσόνες και αεί νεανίζοντες τραγουδιστές, τέθηκαν στην διάθεση του προέδρου, επίσης.
Η συμμαχία (δημοκρατική ντε), είχε την προβολή κυρίαρχης δύναμης.
Ο Μάνος ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του.
Απίθανοι συνδυασμοί (αποστράτων, εθνικού μετώπου, κυνηγών κ.λ.π.), στήθηκαν και πριμοδοτήθηκαν για να αλιεύσουν, ότι μπορέσουν, από την θάλασσα της πικρίας στην  κεντροδεξιά παράταξη, ή της χαμηλής πολιτικής συνειδητοποίησης.
Τα περισσότερα φυσικά επενδύθηκαν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» (της συμφοράς). Τα έδωσαν όλα: ικανό εκπρόσωπο τύπου, μαζέματα κάθε μορφής και, το κυριότερο, άγαρμπη δημοσκοπική πριμοδότηση άμα τη εμφανίσει (φαντάζεστε ποια θα ήταν η μοίρα του αν τον «μετρούσαν» στην αρχή στο 1,5% , αλλά Κατσέλη;)
Στα νταβατζοΜΜΕ έστησαν με μαεστρία τα «τραπέζια» και τα «παράθυρα»: ό,τι πιο φθαρμένο και αποκρουστικό από την πλευρά μας (γόνοι, ακατοίκητοι, κρυφοί ή φανεροί υπέρμαχοι των συνεργασιών κ.λ.π.)  και ότι πιο διαλεγμένο από την άλλη.
Σε όλη την προεκλογική περίοδο δούλεψαν επίμονα, μονότονα για να μας εξισώσουν με τους ολετήρες: τα δυο μεγάλα κόμματα επαναλάμβαναν επίμονα, μονότονα. Και μόνιμη επωδός, η παρουσίαση, ως δεδομένης, της συνεργασίας.
Θα μπορούσα να παραθέσω και άλλα πολλά. Αυτά τελείωσαν. Αύριο είναι οι εκλογές που τόσο προσπάθησαν να τις αποφύγουν.
Από τώρα και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, έχουμε πολλές και κρίσιμες ώρες. Ώρες για αγώνα.
Ας αναλογιστούμε ότι αύριο κλείνει μια περίοδος που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου του 2011. Είχαν προηγηθεί οι κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων. Το Πασοκικό παρακράτος κατάφερε, με τα γνωστά μέσα, να τις διαλύσει. Την 28η Οκτωβρίου, όμως, το ποτάμι ξεχείλισε. Και εκφράστηκε ανεξέλεγκτη η αποδοκιμασία μέχρι και την κορυφή, την Προεδρία της Δημοκρατίας – θυμόμαστε όλοι την απαράδεκτη, θεσμικά, συμπεριφορά του Παπούλια στη στήριξη του ολέθριου ΓΑΠ. Ακολούθησε η σπασμωδική κίνηση του δημοψηφίσματος, η  Κυβέρνηση Παπαδήμου (με εκπρόσωπο τον Καψή), η προσπάθεια να βάλουν στο κάδρο της συγκυβέρνησης και να εξομοιώσουν την παράταξή μας, η συνεχής προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών ή το κατά το δυνατόν αναβολής τους – θυμάστε τον ανεκδιήγητο Υπουργό Σταυρόπουλο και τις δηλώσεις του για πλειοψηφία που μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία.
Αν μας πλήγωσαν (και μας πλήγωσαν) τα παραπάνω, αύριο μόνο μπορούμε να δώσουμε την απάντησή μας.
Ας θυμίσουμε τα παραπάνω και πολλά άλλα, σε όσους περισσότερους μπορούμε.
Έχουμε να αντλήσουμε επιχειρήματα από τον σπουδαίο διάλογό μας εδώ μέσα.
Ας πλησιάσουμε, ας τηλεφωνήσουμε, ας συναντήσουμε φίλους, συγγενείς, συναδέλφους για να μεταφέρουμε αυτά τα επιχειρήματα, να ξυπνήσουμε συνειδήσεις, να ταρακουνήσουμε συναγωνιστές. Αύριο είναι η τελευταία ευκαιρία.
Αύριο ας διευκολύνουμε, ας βοηθήσουμε ανήμπορους συγγενείς, γείτονες, γνωστούς να προσέλθουν στην κάλπη.
Οι «απέναντι» το έκαναν σε όλες τις εκλογές, θα το κάνουν και αύριο. Ας το πράξουμε και μείς σ΄ αυτές τις εκλογές. Δεν είμαστε, ξέρω, ασκημένοι στην αριθμητική των εκλογών, αλλά ας συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική πλευρά τους.
Πολύ σημαντική, επίσης, η συνεχής παρουσία όλων όσων έχουμε ορισθεί εκλογικοί αντιπρόσωποι ή διοριστεί στις εφορευτικές επιτροπές, μέχρι την τελική καταμέτρηση.
Και μη παραλείψουμε, φυσικά, να “καθαρίσουμε”, με τον σταυροδοσία μας, την παράταξή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου