Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Οι υπεύθυνοι οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά λένε το μακρύ τους και το κοντό τους



ΣΥΡΙΖΑ
Διγλωσσία, νέα χαράτσια και ρίσκο χρεοκοπίας


Την ώρα που για λόγους εντυπωσιασμού ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα στο Παρίσι και την Τρίτη στο Βερολίνο προκειμένου να έχει διμερείς επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς, αλλά και με θεσμικούς παράγοντες των δύο χωρών, εντείνεται η διγλωσσία και η πανσπερμία
δηλώσεων από στελέχη του κόμματος.


Έτσι τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει τα απίστευτα. Όπως για παράδειγμα, ότι θα καταγγείλουμε τα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου, αλλά θα δεχθούμε με χαρά τα δανεικά από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, την ώρα που οι δανειστές μας είναι ξεκάθαροι πως εάν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα θα σταματήσουν την χρηματοδότηση.


Αντιφατικές δηλώσεις
Οι υπεύθυνοι για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. 
Έτσι για παράδειγμα ομιλούν για φόρο 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων για αντικατάσταση των υπαρχόντων χαρατσιών με άλλα για την μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά δεν εξηγούν πως θα ανακόψουν την αυξητική τάση της ανεργίας από τη στιγμή που με τους νέους φόρους που θα επιβάλλουν θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις, είτε στο να περικόψουν προσωπικό, είτε να κλείσουν και να αναζητήσουν τη τύχη τους στις γειτονικές χώρες, που προσφέρουν καλύτερο φορολογικό περιβάλλον και πολύ μικρότερους μισθούς.


Παράλληλα εντείνονται οι φωνές στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, που επιμένουν για επιστροφή στη δραχμή, κάτι που σημαίνει πως η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον Καιάδα.


«Κόβει» βόλτες…
Την ίδια ώρα που ο κόσμος ανησυχεί για το τι ακριβώς του επιφυλάσσει το μέλλον εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου ο Τσίπρας κάνει βόλτες σε Παρίσι και Βερολίνο για να δείξει ότι έχει απήχηση στην Ευρώπη. Βέβαια αποκρύπτει επιμελώς να μιλήσει για τις επαφές του, που είναι μόνο με τα αριστερά κόμματα Γαλλίας και Γερμανίας που δεν παίζουν απολύτως κανένα ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής.


Τον Αλέξη Τσίπρα στη διήμερη βόλτα συνοδεύουν οι βουλευτές Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτηςς Λαφαζάνης και Γιώργος Σταθάκης, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΠΓ του ΣΥΝ, Γιάννης Μηλιός και ο υπεύθυνο του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γιάννης Μπουρνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου